Vi är glada att meddela att Tieto, en av Nordens ledande systemintegratörer, valt Citrix molntjänster i Microsoft Azure. Syftet är att möjliggöra leveransen av en ny hybrid molnlösning för deras ”Energized Workspace” kunder.

Tieto kommer använda Citrix molntjänster i Microsoft Azure för att transformera slutanvändartjänster för över 200 kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Detta innebär att Tietos kunder nu kan gå över till virtuella, molnbaserade tjänster, vilket gynnar över 250 000 individuella användare. Inom ramen för avtalet kommer Tieto med hjälp av Citrix att leverera hög skalbarhet, kostnadseffektivitet, flexibilitet och säkra arbetsplatslösningar till verksamheterna i hela regionen.

Molnlösningar fortsätter att växa i popularitet i Norden, samtidigt som verksamheterna fortsätter att fokusera på att tackla övergången till det digitala och hitta nya sätt att erbjuda spännande upplevelser för slutanvändarna. Syftet är att främja samarbeten, öka produktiviteten och i slutändan tillåta medarbetare att arbeta mer effektivt oavsett plats och enhet.

Tietos beslut att erbjuda sina kunder en hybrid molnmiljö, baserat på Citrix molntjänster i Azure, kommer att ge användarna säker åtkomst till data och applikationer oavsett enhet (så som surfplatta eller mobiltelefon).

Vi ser en växande efterfrågan från både kunder och partners, så som Tieto, efter nya och mer flexibla sätt att använda och upphandla Citrix-teknologi. Det kommer fortsätta att bana väg för fler organisationer att flytta in i molnet under 2018.

www.citrix.com/cloud