Elke minuut telt voor 3173 Limited

3173 Limited is een groep van onafhankelijke pensioenorganisaties waar onder andere Spence & Partners en Dalriada Trustees (de op een na grootste Britse pensioeninstelling) deel van uitmaken.

Deze groep zorgt er onder meer voor dat na een faillissement van een werkgever de pensioenregelingen geen gevaar lopen. In dergelijke situaties moet het bedrijf op korte termijn veel capaciteit kunnen toevoegen om alle gegevens te verwerken. Zoals Chief Technical Architect Alan McBurney zegt: “Schaalbaarheid is belangrijk. We moeten ons dynamisch kunnen aanpassen aan de hoeveelheid werk. Met onze lokale systemen betekende dat investeren. Ofwel moesten we op stel en sprong hardware bijkopen, ofwel moesten we op voorhand goed nadenken over de verwachte capaciteit. Altijd een gok.”

Het is belangrijk dat alle 160 adviseurs, curatoren en specialisten productief kunnen blijven. “Elke minuut telt”, zegt McBurney. “Onze groep heeft een aantal van de allerbeste deskundigen op het gebied van pensioenen. Wij moeten er in de eerste plaats voor zorgen dat zij zich ongestoord kunnen focussen op hun werk.”

De vorige aanschaf van on-premise IT-infrastructuur dateerde van 2014. Om minder afhankelijk te zijn van interne systemen, besloot de groep nu te gaan voor ‘cloud first’.

De groep heeft zeven kantoren verspreid over het Verenigd Koninkrijk en werkt sinds 2009 in een ‘paperless’ omgeving. “We werken als één team”, zegt McBurney. “Daarom wilden we een wendbare oplossing om veilig grote aantallen documenten uit te wisselen binnen ons eigen team, maar ook extern met cliënten en andere partijen.”

McBurney heeft samen met Gold Citrix Solution Advisor HTG een cloudstrategie uitgedacht op basis van Citrix Virtual Apps and Desktops en Microsoft Azure.

“HTG heeft het mogelijk gemaakt. Ik wist precies wat ik wilde en de mensen van HTG hebben daar vanuit hun ervaring en expertise vorm aan gegeven”, aldus McBurney.

“Met Citrix hebben we nu een verbruiks- in plaats van een onderhoudsmodel.”

“De overstap naar Citrix cloud [services], Microsoft Office 365 en Azure resulteert in een altijd up-to-date service die wij alleen maar hoeven af te nemen, zonder eigen onderhoud”, zegt McBurney.

“Ons datacenter vernieuwen zou miljoenen ponden hebben gekost. Dat is tegenwoordig niet meer te verantwoorden. Als je de infrastructuur in eigendom hebt, moet je overal zelf voor zorgen: hardware, servers, storage, networking enzovoort. Nu laten we dit graag over aan Microsoft en Citrix. Onze vroegere managed service providers beschouwen we als legacy.”

Met een cloud-first infrastructuur kan 3173 Limited nu altijd onmiddellijk uitbreiden of inkrimpen. Nieuwe of tijdelijke medewerkers krijgen binnen enkele minuten een virtuele desktop aangeboden op een MacBook, iPad, smartphone of Microsoft Surface-notebook, afhankelijk van de voorkeuren en behoeften van de gebruiker. McBurney gaat verder: “Het device doet er niet toe. Als het gaat om security beschikken wij nu over alle regels en mechanismen om onze gegevens te beschermen.”

In plaats van hoge, vaste kosten hebben we nu IT-kosten die beter in verhouding staan tot de activiteiten van de organisatie. “Met Citrix in Azure nemen we exact af wat we nodig hebben.”

Performance en productiviteit

Tijdens het ontwerp en de implementatie was de gebruikerservaring een belangrijke overweging. McBurney weet nog dat medewerkers vroeger een kop koffie gingen halen in de tijd dat hun pc opstartte.

“Die drukke inlogpiek om half 9 ’s ochtends hebben we niet meer. De desktop van Citrix en Microsoft heeft een gemiddelde inlogtijd van hooguit 23 seconden en een bijzonder soepele gebruikerservaring.”

De nieuwe desktop is ook goed voor de inkomsten. McBurney vertelt: “Het merendeel van onze 160 medewerkers brengt actief geld in het laatje. Het is dus belangrijk dat zij productief kunnen werken zodra ze achter hun device gaan zitten.”

Citrix en Microsoft

De samenwerking tussen Citrix en Microsoft heeft het gemakkelijker gemaakt om in het hele netwerk met Single Sign-On te werken. Onze mensen hoeven nu maar één keer in te loggen”, zegt McBurney. Citrix Gateway integreert met Azure Identity en ondersteunt meervoudige authenticatie om een optimale gebruikerservaring mogelijk te maken.

“We gebruiken nu Citrix Content Collaboration voor alles wat extern gedeeld wordt”, gaat hij verder. “De strakke integratie [van Citrix Content Collaboration] met Office 365, SharePoint Online en OneDrive for Business is een ‘natural fit’.”

“De Citrix/Microsoft desktop heeft een snelle ontwikkeling mogelijk gemaakt voor ons. Onze IT werkt nu precies zoals we willen en biedt optimale productiviteit en samenwerkingsmogelijkheden”, zegt McBurney. “Mensen komen op kantoor en willen zonder gedoe aan de slag. Het nieuwe systeem biedt precies dat. Iedereen is blij met de productiviteitswinst. Die soepele, responsieve gebruikerservaring vinden ze al volstrekt normaal. Verder wordt onze helpdesk nu veel minder belast.”

Chief Technology Officer Kevin Howell van HTG voegt daaraan toe: “Bij HTG gebruiken we onze expertise en ervaring om de beste producten te kiezen en onze klanten daarmee de beste oplossing te bieden. [Citrix] met Microsoft Azure ligt aan de basis van een cloud-first strategie die het voor de verschillende organisaties van 3173 Limited mogelijk heeft gemaakt om veilig en efficiënt te werken met een meer dan uitstekende gebruikerservaring.”

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2019 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

De desktop van Citrix en Microsoft heeft een gemiddelde inlogtijd van hooguit 23 seconden en bijzonder soepele gebruikerservaring.
Alan McBurney
Chief Technical Architect
3173 Limited

Belangrijkste voordelen

  • IT werkt zoals het moet en verbetert de productiviteit en samenwerking
  • Met een cloud-first infrastructuur kan 3173 Limited nu altijd onmiddellijk uitbreiden of inkrimpen
  • Citrix cloud services, Microsoft Office 365 en Azure staan garant voor een altijd up-to-date service op basis van een verbruiksmodel zonder eigen onderhoud

Citrix producten