Worldpay, aanbieder van betaaloplossingen, is in grootte verdubbeld en gebruikt daarom Citrix Workspace voor zijn medewerkers

De moderne consument wil gemakkelijk kunnen betalen, in de winkel, online en op een mobiel device. Niemand weet dit beter dan Worldpay. Deze wereldwijd actieve aanbieder van betaaloplossingen verwerkt jaarlijks meer dan 40 miljard transacties voor bedrijven van elk formaat, over de hele wereld. Maar toen Worldpay de krachten bundelde met betalingsgigant Vantiv, moest er een manier worden gezocht om de IT-systemen van beide organisaties bij elkaar te brengen en te vereenvoudigen om verdere innovatie en groei mogelijk te maken.

Vereenvoudigen in tijden van verandering

Als je als organisatie in één keer over tweemaal zoveel medewerkers beschikt, kan dat veel voordeel bieden. Maar de uitdaging voor de IT-afdeling is groot. Om de complexiteit van de verschillende systemen aan te pakken, snel alle nieuwe gebruikers toe te voegen en een optimale gebruikerservaring mogelijk te maken, koos Worldpay voor Citrix Workspace.

“We hebben mensen die nog met traditionele applicaties werken. We hebben mensen die webapplicaties gebruiken in een browser. We hebben mensen die SaaS-applicaties gebruiken die via internet worden aangeboden”, vertelt Jason Keith Scott-Taggart, hoofd Business Technology Services van Worldpay. “Wij willen dat al onze systemen via een en dezelfde weg toegankelijk zijn voor de hele organisatie.”

Beter samenwerken dankzij Citrix Workspace

Met Citrix Workspace is Worldpay erin geslaagd om de apps en content die mensen nodig hebben, op een eenvoudige en veilige manier toegankelijk te maken vanaf elke locatie, en om de groeiende organisatie efficiënter te laten werken. “Door onze beide bedrijven bij elkaar te brengen, heeft Citrix ons geholpen om te innoveren en om samen te werken binnen een gemeenschappelijk platform”, zegt Scott-Taggart.

Nieuwe vormen van productiviteit met intelligente mogelijkheden

Nu Scott-Taggart de hub heeft die mensen toegang biedt tot alle tools die ze nodig hebben, kijkt hij alweer verder. Hij denkt al volop na over de uitrol van intelligente mogelijkheden om de meestgebruikte functionaliteit van die tools te vereenvoudigen, zodat die mensen “meer betrokken worden en meer plezier beleven aan hun werk.”

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2019 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

Citrix is belangrijk voor ons. Omdat wij bepaalde complexiteit nu weg kunnen houden van onze gebruikers, kunnen zij zich maximaal concentreren op de eigenlijke taak. En als afdelingshoofd heb ik nu alle tools om onze mensen beter te laten werken.
Jason Keith Scott-Taggart
Hoofd Business Technology Services
Worldpay

40 miljard
aantal transacties dat jaarlijks wordt verwerkt

300
aantal soorten betalingen in 146 landen en 126 valuta’s

$ 1,5 biljoen
totaalbedrag van de verwerkte betalingen