VFLI verbetert de WAN-snelheid, betrouwbaarheid en kosten met Citrix

Voor VFLI, een dochteronderneming van SNCF (de nationale spoorwegen van Frankrijk), is het belangrijk dat ze een betrouwbaar netwerk hebben voor de logistiek achter haar 70 vestigingen, het vrachtvervoer over het spoor, het laden en lossen van wagons op industrieterreinen en het onderhoud of de aanleg van nieuw spoor. Voor de WAN-infrastructuur maakte VFLI gebruik van MPLS-lijnen: betrouwbaar, maar duur en moeilijk te beheren.

“Elke MPLS-lijn kost ons een aanzienlijk bedrag en de kleinste uitbreiding is meteen erg complex”, vertelt Younes Ouguerzi, die als directeur verantwoordelijk is voor de ‘Systèmes d'Information et Transformation Digitale’ van VFLI.

Voor elke nieuwe klant of nieuw contract zette VFLI een nieuwe locatie op vlak bij die klant. Maar het opzetten van een nieuwe MPLS-lijn kostte altijd veel tijd en was niet zonder beperkingen, aangezien het bedrijf het internetverkeer centraliseert in het eigen datacenter.

Ouguerzi vertelt: “We hadden een structuur die absoluut niet afgestemd was op het gebruik van tegenwoordig, met een steeds groter deel van onze applicaties in de cloud”, waaronder Office 365 en bedrijfsapplicaties aangeboden met Amazon Web Services (AWS) als public cloud.

VFLI wilde daarom een oplossing die de netwerkperformance zou verbeteren en het gebruik van MPLS zou verminderen.

Prioritering en optimalisatie van het verkeer voor alle beschikbare verbindingen

De meeste glasvezelverbindingen van VFLI hebben ADSL, SDSL en VDSL als back-up. Het team van Ouguerzi koos daarom voor Citrix SD-WAN om daarmee een ‘software-defined’ WAN te creëren.

SD-WAN vereenvoudigt het beheer en de inzetbaarheid van het netwerk met intelligente prioritering van het dataverkeer en optimale inzet van alle beschikbare verbindingen. De MPLS-lijnen met hun gegarandeerde snelheid worden nu samen gebruikt met verbindingen die via het openbare internet lopen, wat het mogelijk maakt om het verkeer naar behoefte te verdelen en te prioriteren. Het bedrijf is op alle verschillende locaties nu niet meer afhankelijk van lokale internetproviders of de aanwezigheid van vaste of draadloze technologie. SD-WAN selecteert op elke locatie het beste kanaal dat er maar beschikbaar is.

“Wij hadden drie belangrijke eisen”, legt Ouguerzi uit. “We moesten de appliances op voorhand kunnen installeren en testen om na te gaan hoe ons WAN zou functioneren via de internetverbindingen, we moesten de integratie van MPLS en de internetverbindingen kunnen testen en we wilden het gedrag van de applicaties kunnen bestuderen bij installatie in de cloud.”

Het was een compleet succes. Het bedrijf was in staat om gevirtualiseerde appliance te creëren in AWS en de workload in de cloud te koppelen aan het eigen netwerk.

10 keer zo snel: “Dit verandert hoe onze gebruikers werken.”

VFLI heeft Citrix SD-WAN tot dusver geïnstalleerd in 18 vestigingen. Citrix heeft het ook eenvoudiger gemaakt om applicaties uit het datacenter van VFLI over te brengen naar AWS.

Dankzij deze Citrix oplossing heeft VFLI heel snel een nieuwe locatie kunnen toevoegen in Rouen. Terwijl er werd gewacht op een MPLS-verbinding, installeerde VFLI een aantal 4G-routers met internetverbinding, een proces dat nauwelijks twee weken in beslag nam. Een record.

Voor VFLI is Citrix SD-WAN een van de beste oplossingen op de markt voor het creëren van een betrouwbaar, functioneel en schaalbaar Wide Area Network.

“Dit verandert hoe onze gebruikers werken”, zegt Ouguerzi. “In bepaalde vestigingen hebben we nu 100 Mbps in plaats van 8 Mbps. Voor industrieterreinen waar geen glasvezel ligt, kunnen we twee of drie verbindingen samenvoegen. Als we daar van 2 naar 13 Mbps gaan, is dat een flinke sprong vooruit.”

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op http://www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2018 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

Dit verandert hoe onze gebruikers werken. In bepaalde vestigingen hebben we nu 100 Mbps in plaats van 8 Mbps. Voor industrieterreinen waar geen glasvezel ligt (...) gaan we van 2 naar 13 Mbps, een flinke sprong vooruit.
- Younes Ouguerzi

Director of Digital Information Systems and Digital Transformation

VFLI

Settore

Prodotti Citrix

Vantaggi principali

  • Citrix SD-WAN ha migliorato la rete WAN di VFLI accelerando le comunicazioni, riducendo i costi e aggregando i collegamenti tra le connessioni Internet e in fibra ottica.