Oct

52021

Citrix® breidt Secure Access-oplossingen uit om hybride werken te ondersteunen

Nieuwe cloud-based Zero Trust Network Access dienst beveiligt alle apps, data en apparaten zodat werknemers hoe en waar dan ook veilig en productief kunnen werken.

Amsterdam, 5 oktober 2021 – Tegenwoordig willen werknemers zelf kiezen waar en hoe ze werken, terwijl ze ook een naadloze en productieve werkervaring verwachten. Aan IT de taak op een veilige manier aan deze verwachtingen te voldoen. Om hen te helpen met deze uitdaging, breidt Citrix Systems, Inc. zijn Secure Access-oplossingen uit en kondigt daarom vandaag Citrix Secure Private Access, aan: een nieuwe cloud-based Zero-Trust Network Access (ZTNA) dienst die de toegang tot apps en data beveiligt vanaf beheerde en onbeheerde apparaten én Bring-Your-Own-Device-modellen. Zo kunnen werknemers werken zoals ze zelf willen - veilig, betrouwbaar en productief, waar ze ook zijn.

“Wat werknemers vooral willen is een simpele gebruikservaring en technologie zonder haperingen en vertragingen”, zegt Kyle Davies, Practice Lead, Integrated Technology Architecture bij CDW. Maar hoewel IT wel wil voldoen aan die behoeften, maken traditionele oplossingen dit vaak moeilijk.

“Het bedrijfsleven is tegenwoordig ontzettend dynamisch. Oudere security-oplossingen zijn daarentegen ontworpen voor statische bedrijfsgrenzen en bieden daarom onvoldoende beveiliging en een gebrekkige gebruikerservaring”, zegt John Grady, cybersecurity-analist bij het onafhankelijke onderzoeksbureau ESG. “Cloud-based, Zero Trust netwerktoegang verbetert juist de prestaties, door de security vanaf de randen van het netwerk te verstevigen. Daarnaast bevorderen dit soort oplossingen de efficiëntie door een centraal beleidsbeheer mogelijk te maken.”

Dit is precies waar Citrix Secure Private Access voor is ontworpen.

Veilig en productief hybride werken

Citrix Secure Private Access biedt op een uniforme en betrouwbare manier eenvoudige, contextuele toegang tot alle apps en data die werknemers nodig hebben om hun werk te doen. Het maakt gebruik van een hele reeks aan beveiligingsmiddelen, waaronder context-gebaseerde authenticatie, en beveiligingscontroles tegen klembordtoegang, keyloggers en schermopnames. Hierdoor kan IT:

  • Toegang bieden aan gebruikers op basis van Zero Trust- of Least-Privilege-beginselen
  • Veiligheidscontroles inschakelen om flexibiliteit te bieden in apparaatkeuze en -gebruik
  • Alle soorten toegangs- en werkscenario’s ondersteunen
  • Veilig en op een uniforme manier toegang beheren tot alle soorten applicaties waaronder TCP, browser-based en VDI in multi-cloud-omgevingen.

IT kan dit alles bewerkstelligen op een manier die volledig transparant is voor werknemers. Hierdoor kunnen zij probleemloos en zonder afleiding werken met het vertrouwen dat hun informatie en apparaten veilig zijn.

Een betere werknemerservaring

Met behulp van directe en naadloze toegang tot apps via native browsers of endpoint agents kan IT veel frustratie wegnemen omtrent het extra werk dat komt kijken bij alles wat werknemers verplicht moeten beheren, zoals het bijhouden van meerdere wachtwoorden of apparaatrestricties.

“Met Citrix hebben we een manier gevonden om zowel op locatie als op afstand een betere en veiligere werknemerservaring te bieden”, zegt Gilliard Delmiro, Chief Technology Officer bij internationaal verzekeringskantoor HDI. “Daardoor zijn we goed gepositioneerd om de productiviteit en werknemerstevredenheid nóg meer te verbeteren”.

De verschuiving naar Zero-Trust en moderne IT

Citrix Secure Private Access is ontworpen om de moderne, Zero Trust-filosofie toe te passen op de beveiliging van apps die nodig zijn voor externe werkomgevingen:

  • Adaptieve least-privilege toegang op basis van gebruikersgedrag en toegangspatronen
  • Continue monitoring en beoordeling van gebruikersactiviteiten en geautomatiseerde beveiligingsmaatregelen op basis van gedetecteerde onregelmatigheden
  • Uniform beheer en gedistribueerde handhaving binnen de gehele omgeving

Citrix Secure Private Access is de nieuwste aanvulling in Citrix’ portfolio in Secure Access en biedt in combinatie met Citrix Secure Internet Access, Citrix SD-WAN en Citrix Web App and API Protection, een uniforme en uitgebreide aanpak voor app- en databeveiliging met een versimpelde werknemerservaring en eenvoudiger beheer. Klik hier voor meer informatie over deze oplossingen en de waarde die ze kunnen toevoegen aan jouw organisatie.

Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) bouwt veilige en uniforme workspace technologie waarmee organisaties het beste uit hun mensen kunnen halen en hen overal een consistente werkomgeving kunnen aanbieden. Met Citrix krijgen gebruikers een soepele werkervaring en heeft IT een uniform platform om diverse technologieën in complexe cloud omgevingen te beveiligen, te beheren en te controleren. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.com/nl-nl/ of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Voor Citrix Investeerders
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen die worden gedaan in overeenstemming met de safe harbor-bepalingen van Sectie 27A van de Securities Act van 1933 en Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934. De toekomstgerichte bepalingen in dit bericht vormen geen garanties voor toekomstige prestaties. Deze verklaringen betreffen een aantal factoren die kunnen leiden tot feitelijke resultaten, met inbegrip van risico’s verbonden aan de impact van de wereldeconomie en onzekerheid in de IT-uitgavenomgeving, omzetgroei en erkenning van inkomsten, producten en diensten, hun ontwikkeling en distributie, productbehoefte en productportefeuille, economische en concurrentiefactoren, de belangrijkste strategische relaties van de Vennootschap, acquisities en daarmee verband houdende integratierisico’s, alsmede andere risico’s die gedetailleerd zijn in de filialen van de Vennootschap bij de Securities en Exchange Commissie. Citrix aanvaardt geen verplichting om toekomstige informatie in dit persbericht of in verband met de hierin beschreven aankondigen bij te werken. De ontwikkeling, publicatie en timing van alle functies of functionaliteiten die voor onze producten beschreven zijn, blijven naar eigen goeddunken en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving of overleg gewijzigd worden. De verstrekte informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en is geen verbintenis, belofte of wettelijke verplichting om materiaal, codes of functionaliteiten te leveren en mag niet worden gebruikt bij het nemen van aankoopbeslissingen of worden opgenomen in een contract.

© 2021 Citrix Systems, Inc. Citrix, het Citrix-logo en andere merken die hierin voorkomen, zijn eigendom van Citrix Systems, Inc. en kunnen zijn geregistreerd bij het U.S. Patent and Trademark Office en in andere landen. Alle andere merken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

# # #


Citrix Persdesk

Linda Schilperoort
+31 (0)23 555 34 24
Citrix@clarity.pr
www.citrix.com/nl-nl

Lydia Mekrez
Senior Communications Manager Western and Southern Europe & MENA Citrix 
+33 6 49 80 09 71
lydia.mekrez@citrix.com