Apr

252022

75% van IT-leiders ziet DaaS als dé oplossing voor hybride werken

Citrix lanceert daarom DaaS- en Zero Trust-oplossingen om organisaties in transitie naar hybride werk te ondersteunen

Amsterdam, 20 april 2022 - Om hybride werkmodellen te ondersteunen vertrouwen IT-afdelingen in toenemende mate op Desktop-as-a-Service (DaaS), zo blijkt uit een recente enquête van Citrix onder leidinggevenden in IT. 75% van de respondenten ziet DaaS als dé oplossing voor veilig hybride werken. Ruim de helft (58,7%) is dan ook van plan dit jaar een DaaS-oplossing te implementeren.

Hybride werk vereist veilige en betrouwbare toegang tot virtuele werkplekken, ongeacht locatie. Dat kan via een traditionele VPN-gebaseerde omgeving, maar die zijn doorgaans moeilijk schaalbaar. DaaS-oplossingen zijn veel sneller en makkelijker om te implementeren en naar behoefte op en af te schalen voor gebruikers – van medewerkers tot externe partners. Naast schaalbaarheid stappen IT-leiders volgens het onderzoek over op DaaS vanwege:

  • verbeterde veiligheid (41%)
  • kostenefficiëntie (39,7%)
  • betere IT-efficiëntie (13,3%)

Citrix DaaS nu beschikbaar voor hybride cloud

Om aan deze veranderende behoeften van IT-teams te voldoen, maakte Citrix recent bekend dat Citrix DaaS (het voormalige Citrix Virtual Apps and Desktops Service) beschikbaar is voor hybride cloud- en hyperscale-omgevingen. Voor hybride on-prem en cloudomgevingen biedt dit onder meer vergrote flexibiliteit in beheer, snelle provisioning en gestroomlijnd cloudbeheer. DaaS voor Hyperscalers biedt een kant-en-klare implementatie-oplossing voor public clouds, waaronder Microsoft Azure en Google Cloud.

"Door DaaS te omarmen, zijn IT-organisaties in staat te voldoen aan de behoeften van een gedistribueerd personeelsbestand zonder de security in gevaar te brengen en optimaalgebruik te maken van de voordelen van hybride werk", aldus Tim Minahan, Executive Vice President Business Strategy bij Citrix.

Secure Private Access beveiligt toegang tot apps en dataOm IT-teams verder te ondersteunen met de complexe security-uitdagingen van hybride werkomgevingen, heeft Citrix recent ook Citrix Secure Private Access gelanceerd. Citrix Secure Private Access is een cloud-based Zero-Trust Network Access (ZTNA)-oplossing, die toegangsbeveiliging tot applicaties en data voor beheerde, onbeheerde en Bring-Your-Own (BYO) apparaten en in zowel on-prem-, hybride- als cloud-omgevingen. Hierdoor kunnen medewerkers waar dan ook werken zoals ze willen op veilige, betrouwbare en productieve wijze.


Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) bouwt veilige en uniforme workspace technologie waarmee organisaties het beste uit hun mensen kunnen halen en hen overal een consistente werkomgeving kunnen aanbieden. Met Citrix krijgen gebruikers een soepele werkervaring en heeft IT een uniform platform om diverse technologieën in complexe cloudomgevingen te beveiligen, te beheren en te controleren. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.nl/ of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Citrix Persdesk

Rebecca Taylor-Cottle
Sr. Communications Manager, EMEA, Citrix
+44 7773 626366
rebecca.taylor-cottle@citrix.com