Mazars

Mazars Accountants en Belastingadviseurs is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy voor internationale bedrijven, organisaties in de publieke sector, kleine en middelgrote ondernemingen en particuliere beleggers. Mazars heeft 10 vestigingen in Nederland, waar 40 partners en 600 medewerkers werkzaam zijn. Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep, die actief is met meer dan 17.000 professionals in 77 landen.

De uitdaging: Veilige mobiele toegang tot alle zakelijke informatie

Mazars zocht een veilige manier om voor medewerkers vanaf laptops toegang te krijgen tot de centraal gehoste desktopomgeving van het bedrijf, zowel op interne als externe locaties. Mazars heeft veel ‘mobiele’ gebruikers die zowel op locatie bij de klant als op andere locaties werken. In zo’n omgeving is het uitermate belangrijk dat er geen gevoelige bedrijfsinformatie verloren kan gaan.
“We kregen meer en meer behoefte om veilig bestanden uit te wisselen met onze klanten. We gebruikten diverse tools en zochten naar een oplossing om data-uitwisseling te standaardiseren en te vereenvoudigen, waarbij gebruikersgemak op nummer 1 staat”, zegt Frank Keessen, IT director bij Mazars. “Bovendien wilden we een veilige oplossing waarover we zelf de volledige controle hebben.”

De oplossing: Gebruik van Citrix ShareFile voor veilige data-uitwisseling

Mazars vergeleek diverse oplossingen om veilig data uit te wisselen met klanten. Citrix ShareFile bleek daarbij het beste aan te sluiten bij de bedrijfsbehoeften. “Een belangrijke reden om voor Citrix te kiezen, was de mogelijkheid om data ook on-premises te bewaren”, vertelt Keessen. “De oplossing is bovendien erg gemakkelijk te gebruiken voor onze klanten en zeer veilig.”

Samen met IT infrastructuur leverancier PQR, een Citrix Platinum Solution Advisor, heeft Mazars de oplossing in de interne datacenters geïmplementeerd. Externe toegang is gerealiseerd met Citrix NetScaler in combinatie met sterke authenticatie.

“We zijn erg tevreden over de support services van Citrix voor de ondersteuning van de cruciale elementen van onze infrastructuur. Wanneer onze eigen professionals toch eens moeten teruggrijpen op ondersteuning, handelt Citrix Support dit zeer professioneel en snel af,” zegt Keessen.

Voordeel: 60 procent lagere werkdruk op de helpdesk

Voorheen had de ICT helpdesk bij Mazars een rol in de uitwisseling van alle bestanden, wat bijzonder veel tijd kostte. Keessen: “Met Citrix Sharefile als onze standaard oplossing, is de werkdruk, voor het beschikbaar stellen van gegevens van klanten, op de helpdesk met 60 procent afgenomen.”
“Indirect heeft Sharefile ons eveneens veel voordeel opgeleverd, want door de totale Citrix-oplossing is de beheerinspanning flink afgenomen en ontplooien we waardevolle activiteiten met meer focus op de business in plaats van op ICT-infrastructuur. ShareFile werkt gewoon en kost nauwelijks tijd voor onderhoud.”

Voordeel: Veilige snelle data-uitwisseling met klanten

In een tijd waarin mensen 24/7 samenwerken en informatie digitaal uitwisselen, is een efficiënte manier om bestanden te delen cruciaal. “Onze mensen vragen veel stukken op en maken financiële extracten van administraties en procedures. Bestanden worden door de klant simpelweg via een upload link met Sharefile versleuteld opgestuurd,” vertelt Keessen. “Onze klanten hechten er waarde aan dat de gevoelige data intern veilig worden bewaard. ShareFile is daarom opgezet als private cloud-oplossing in combinatie met ons huidige SAN. Maandelijks wisselen we terabytes aan informatie uit. NetScaler en ShareFile zorgen ervoor dat dit betrouwbaar en razendsnel functioneert.”

Voordeel: Hosting en load-balancing voor zakelijke toepassingen

Als financiële dienstverlener is het voor Mazars erg belangrijk de controle te houden over data, ook vanwege compliance-redenen. Alle gehoste workspaces lopen via NetScaler, zowel intern als voor de medewerkers die klanten op locatie bezoeken. Behalve voor veilige externe toegang, gebruikt Mazars NetScaler voor data-uitwisseling met klanten via ShareFile.

Keessen: “NetScaler wordt daarnaast gebruikt voor load-balancing van SharePoint, Exchange en line-of-business applicaties. Ook zetten we NetScaler in voor het aanbieden van gehoste business apps voor klanten, zoals een payroll systeem en Accountview. We breiden hiermee onze rol als financiële dienstverlener uit tot financiële SaaS-provider (software as a service). De performance is zeer goed, NetScaler doet dit alles fluitend.”

Vooruitkijkend

“We hebben bij Mazars Nederland strategisch gekozen voor Citrix-oplossingen en hebben inmiddels een breed portfolio van Citrix: XenDesktop Platinum en XenMobile Enterprise – waar ShareFile onderdeel van is,” besluit Keessen. “Onlangs zijn we een pilot gestart met XenMobile Choose Your Own Device-concept voor mobiel applicatiebeheer op privé smartphones voor toegang tot mail en interne applicaties als het document management systeem.” XenMobile maakt straks veilig applicatiemanagement mogelijk op de smartphones, met behoud van de volledige vrijheid op de devices.

Met Citrix Sharefile als onze standaard oplossing is de werkdruk op de helpdesk met 60 procent afgenomen op het gebied van file sharing-vragen. Indirect heeft ShareFile ons nog meer opgeleverd, want door de totale Citrix-oplossing is de beheerinspanning flink afgenomen en kunnen we waardevolle activiteiten ontplooien met meer focus op de business in plaats van op ICT-infrastructuur. Sharefile werkt gewoon en kost nauwelijks onderhoud.
- Frank Keessen

IT director

Mazars

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) leidt de transitie naar de ‘software-defined workplace’ door het samenbrengen van virtualisatie, mobility management, netwerken en SaaS-oplossingen, om nieuwe manieren te ontwikkelen waardoor organisaties en mensen beter kunnen werken. Citrix-oplossingen ondersteunen zakelijke mobility door te voorzien in veilige, mobiele werkomgevingen waarin mensen toegang hebben tot apps, desktops, data en communicatie op ieder device, over ieder netwerk en cloud. Met een jaaromzet in 2014 van 3,14 miljard dollar worden Citrix-oplossingen gebruikt in meer dan 330.000 organisaties en door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Lees meer op www.citrix.nl.

Copyright © 2016 Citrix Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Citrix, XenDesktop, NetScaler, XenMobile en ShareFile zijn handelsmerken van Citrix Systems Inc. of een van haar dochtermaatschappijen, en zijn of worden geregistreerd bij de U.S. Patent and Trademark Office en in andere landen. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren.

Maandelijks wisselen we terabytes aan informatie uit via. NetScaler en ShareFile zorgen ervoor dat dit betrouwbaar en razendsnel functioneert.
- Frank Keessen

IT Director

Mazars

Industrie  

Voornaamste Voordelen

  • Verlaagt de werkdruk op de helpdesk met 60 procent
  • Maakt veilige zeer snelle data-uitwisseling met klanten mogelijk
  • Levert hosting en load-balancing voor zakelijke toepassingen

Citrix products