Burmeister & Wain Scandinavian Contractor

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) er en erfaren leverandør inden for design og opførelse af kraftværker. Virksomhedens erfaring og ekspertise dækker alle aspekter – fra design og konstruktion over renovering, drift og vedligehold til uddannelse og finansiering. Udover den indledende rolle som udvikler påtager BWSC sig ansvaret for konstruktion og levering af nøglefærdige kraftværker og leverer services inden for drift og vedligehold i hele kraftværkets levetid.

Udfordringen: Meget tung 3D CAD software

Når Burmeister & Wain Scandinavian Contractors (BWSC) opfører nye kraftværker – byggerier, som typisk tager ca. to år og koster op mod 1 mia. kr. - er PDMS 3D CAD software et helt uundværligt værktøj til konstruktion og beregninger.

Men før i tiden var arbejdsgangene omkring PDMS applikationen en udfordrende proces.

”Applikationen var ekstremt langsommelig og havde lange beregningstider. Så BWSC var nødsaget til at synkronisere reviderede tegninger om natten og derefter sende cd’er med tegningerne til alle involverede. Med noget så kritisk som konstruktion af kraftværker er det vigtigt, at alle involverede parter – på ethvert tidspunkt i processen – arbejder med den samme version af en tegning, så vi brugte desuden tid på kontinuerligt at sikre, at alle partner havde de samme data,” fortæller IT Manager Jens Andersen.

”Det var derfor vores ønske at få en løsning, hvor medarbejderne på byggepladserne samt vores samarbejds­partnere kunne få online-adgang til konstant opdaterede data, så vi fik ét sæt data ét sted og online-adgang til disse fra alle relevante lokationer på ethvert tidspunkt. Herved ville vi kunne spare tid og penge og sikre os mod de risici, der er forbundet med, at der eksisterer forskellige versioner af tegninger.”

Løsningen: Lean-On Application Accelerator med Citrix som centralt element

Efter gennem flere år at have været på udkig efter en mulighed, som kunne skabe online-adgang til BWSC’s 3D CAD-tegninger stødte Jens Andersen på løsningen: En agil applikationsplatform i form af en Application Accelerator Platform fra Citrix-kompetencecenteret Lean-On. Løsningen består af et unikt designet system indeholdende bl.a. Citrix-software, som gør det muligt at etablere hurtig og central afvikling af grafiktunge applikationer som PDMS. Lean-On Application Accelerator er baseret på central afvikling for alle brugere, med mulighed for at koble andre kontorer eller datterselskaber ind på løsningen.

”Vi kørte indledningsvist både Proof of Concept og Proof of Context. Og her fik vi helt klare resultater: De medarbejdere, der var involveret i vores tests, befandt sig i Bulgarien, uden at dette var mærkbart overhovedet! Afvikling af grafik-applikationen fandt sted, som om de sad på kontoret i Allerød, hvor vores data var.”

Løsingen betød en stor hastighedsforøgelse på beregninger og dermed forøgelse af produktiviteten samt en ny måde at arbejde på:

”Alle parter - ude på byggepladsen, i vores hovedkvarter, hos vores samarbejdspartnere rundt omkring i verden og selv en medarbejder fra en hjemme-pc – kan tilgå de samme data. Dermed undgår vi det uproduktive arbejde med at kopiere tegninger og kontrollere, at alle anvender samme version af en given tegning. Dermed sparer vi tid og undgår fejl,” siger Jens Andersen, der som IT Manager oplever det tilfredsstillende at kunne levere en løsning, som på samme tid gør slutbrugerne begejstrede, og som understøtter forretningen optimalt.

Potentiale: En ny måde at bruge globale ressourcer på

For Jens Andersen er den aktuelle løsning fantastisk, for den gør arbejdet med at opføre nye kraftværker betydeligt lettere: Et byggeri af nye kraftværker startes med en skurvogn på byggepladsen. I skurvognen etablerer BWSC strøm og internetforbindelse, for dernæst at rykke ind med it-udstyr. Hermed har byggepladsen online-adgang til altid opdaterede konstruktionstegninger. Men herudover giver løsningen helt nye fremtidsperspektiver:

”Med en løsning, som på denne måde giver online-adgang hvor som helst, får BWSC på længere sigt mulighed for at bruge vores globale ressourcer på en helt ny måde, så vi på længere sigt kan arbejde i flere tidszoner og hermed agere helt fleksibelt. Der er vi ikke helt endnu, men det kommer vi,” slutter Jens Andersen, IT Manager i Burmeister & Wain Scandinavian Contractors.

About Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) is leading the transition to software-defining the workplace, uniting virtualization, mobility management, networking and SaaS solutions to enable new ways for businesses and people to work better. Citrix solutions power business mobility through secure, mobile workspaces that provide people with instant access to apps, desktops, data and communications on any device, over any network and cloud. With annual revenue in 2014 of $3.14 billion, Citrix solutions are in use at more than 330,000 organizations and by over 100 million users globally. Learn more at www.citrix.dk.

© 2015 Citrix Systems, Inc.  All rights reserved.  Citrix, XenMobile, Citrix ShareFile, ShareFile, Worx, WorxMail, WorxWeb, QuickEdit, ShareConnect, WorxNotes and Citrix Workspace Suite are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one or more of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries. All other trademarks and registered trademarks are property of their respective owners.

Branche

Design og opførelse af kraftværker

Fordele

  • Central løsning
  • Øget performance
  • Online-adgang for alle relevante brugere
  • Reduceret tidsforbrug
  • Øget kvalitet og datasikkerhed
  • Minimering af fejlrisiko
  • Fleksibel anvendelse af globale ressourcer
  • Forbedrede arbejdsgange

Citrix Produkter