Waterbedrijf streamt betrouwbare, krachtige clouddesktops met Citrix

Severn Trent heeft een beroep gedaan op Citrix Consulting Services voor de migratie naar een door Citrix beheerde workspace in de cloud, voor meer performance, wendbaarheid en kostenbesparing.

Severn Trent maakt deel uit van de essentiële infrastructuur van het Verenigd Koninkrijk en mag daarom op geen enkel moment uitvallen. Het bedrijf moet dus snel kunnen reageren op onverwachte situaties zoals de coronacrisis en er bovendien voor zorgen dat de eigen interne infrastructuur altijd stabiel en betrouwbaar werkt, ongeacht wanneer, waar en hoe mensen die infrastructuur gebruiken.

Met meer dan acht miljoen klanten is Severn Trent een van de grootste waterbedrijven van Groot-Brittannië. Drinkwatervoorziening en afvalwaterzuivering zijn de belangrijkste taken. Het bedrijf gebruikt Citrix al geruime tijd voor het aanbieden van een virtuele desktop vanuit eigen, on-premise datacenters.

“Vijf jaar geleden was de laatste upgrade van onze Citrix omgeving”, vertelt IT Director Mark Gwynne, “en we wisten dat een nieuwe upgrade zou helpen om een aantal knelpunten aan te pakken, zoals trage desktops en onze organisatorische flexibiliteit.”

Opschalen naar meer desktopcapaciteit voor extra medewerkers of externe serviceproviders zou neerkomen op het installeren van meer fysieke servers in het datacenter. Een langdurig proces, aldus Gwynne.

Om de wendbaarheid en performance te verbeteren en de kosten te verlagen, besloot Severn Trent om de bestaande Citrix omgeving in twee fasen te migreren naar Microsoft Azure in de cloud. Eerst zou de bestaande Citrix Virtual Apps and Desktops omgeving naar Azure worden gemigreerd. Daarna zou een upgrade volgen naar Citrix Workspace, met behulp van Citrix Cloud services. Om deze migratie zo vlot mogelijk te laten verlopen hebben Severn Trent, Citrix Consulting Services en Microsoft nauw samengewerkt.

Deskundige implementatie voor optimale performance

“Het leek ons beter om voor de migratie van onze Citrix desktops van on-premise naar de cloud een beroep te doen op de expertise van Citrix”, legt Gwynne uit.

“We zijn in maart met dit project begonnen en begin mei hadden we een pilot draaien”, vertelt Sam Roberts, die bij Severn Trent de leiding heeft over het cloudteam. “Daaruit blijkt wel de waarde van Citrix Consulting Services. Zonder die consultants van Citrix hadden wij nooit zo snel over zo veel expertise kunnen beschikken.”

Citrix Consulting Services heeft ervoor gezorgd dat de virtuele desktops van Severn Trent werden geoptimaliseerd voor alle gebruikers. En daar waren ook gebruikers van zware CAD- en GIS-applicaties bij.

“Wat opvalt, organisatiebreed, is de persoonlijke productiviteitswinst die nu mogelijk is met de Citrix optimalisatie voor Microsoft Teams”, aldus Roberts. “In de huidige omstandigheden zijn die verbeteringen absoluut onmisbaar.”

De medewerkers van Severn Trent gebruiken Microsoft Teams voor audio- en videoconferenties en voor (onderlinge) samenwerking. De door Citrix mogelijk gemaakte optimalisatie staat garant voor uitstekend beeld, ook wanneer de bandbreedte beperkt is, bijvoorbeeld voor medewerkers die thuis aan de slag zijn.

“Ook het verschil in snelheid is merkbaar”, gaat hij verder. “Het inloggen gaat veel sneller en de performance bij functies zoals bestandsbeheer is compleet anders. Wat usability betreft is de desktopperformance enorm verbeterd.”

Citrix heeft de oplossing geïmplementeerd en staat nu in voor het verdere beheer van de desktopservice voor Severn Trent.

“Nu de desktopservice door Citrix wordt beheerd, weten we dat we kunnen rekenen op een stabiel, betrouwbaar en veilig systeem”, zegt Gwynne. “We hebben altijd de meest recente versie, met alle vereiste securityupdates. Citrix staat garant voor een stabiele dienstverlening. We hebben nu meer stabiliteit voor onze ‘tier zero’ kritische dienstverlening dan toen we het nog zelf deden. Voor ons als aanbieder van kritische nationale infrastructuur is dat natuurlijk essentieel.”

“In de cloud hebben we doorlooptijden van minuten in plaats van maanden.”

Dankzij de migratie naar Citrix in Azure kan Severn Trent nu razendsnel inspelen op veranderende behoeften en omstandigheden.

 

“Servers toevoegen aan een on-premise serverpark is een proces dat lang kan duren”, bevestigt Gwynne, “maar als je dat in Azure doet, met Citrix Cloud services, dan gaat dat praktisch meteen. Wij schalen nu op wanneer dat maar nodig is. We hoeven niet ver op voorhand te weten wat onze organisatie gaat doen, want in de cloud hebben we doorlooptijden van minuten in plaats van maanden.”

De wendbaarheid van Citrix en Microsoft Azure bleek essentieel tijdens de lockdown. Gwynne legt uit:

“Toen we in lockdown gingen, hebben we 600 goedkope Chromebooks uitgerold. Het grootste deel van ons kantoorpersoneel ging thuis aan het werk. We hebben niemand op non-actief hoeven te stellen. En iedereen die thuis geen geschikt device had om op te werken, kreeg een van die Chromebooks van ons.”

“Met de Citrix desktop hebben we heel snel een groot aantal low-cost devices kunnen uitrollen om mensen dezelfde performance te bieden als op kantoor. Productiviteitsproblemen zijn we niet tegengekomen. Voor ons was dit een groot succes.”

Roberts voegt toe: “De samenwerking tussen Citrix en Microsoft heeft het gemakkelijker gemaakt om Microsoft Office-tools zoals Teams te gebruiken en mensen virtueel te laten (samen)werken zonder zich geïsoleerd te voelen. Onze medewerkers gebruiken nu precies dezelfde desktop als op kantoor, met dezelfde performance.”

Forse jaarlijkse besparingen

Severn Trent heeft nu niet alleen stabiele, optimale prestaties en meer wendbaarheid, ook de kostenbesparing is erg aantrekkelijk.

“Het grootste voordeel is er vanuit kostenperspectief”, legt Gwynne uit. “We sluiten een datacenter en halen racks weg uit onze colocatiefaciliteit. Dat levert ons een forse jaarlijkse besparing op. De overstap naar een beheerde cloudservice heeft dus een duidelijk kostenvoordeel.”

“Vanaf de allereerste dag heeft Citrix zich maximaal ingezet om van dit project een succes te maken voor ons”, zo besluit hij. “Hun betrokkenheid is geweldig. Citrix Consulting Services laat een mate van professionaliteit, skills en expertise zien die je niet vaak tegenkomt. Je voelt je meteen in veilige handen in termen van wat je doet, de snelheid waarmee je dat kunt doen en het niveau van de ondersteuning die je krijgt zodra alles operationeel is.”

Citrix Consulting Services laat een mate van professionaliteit, skills en expertise zien die je niet vaak tegenkomt.
Mark Gwynne
IT Director
Severn Trent

Belangrijkste voordelen

  • Citrix Consulting Services zet geweldige ideeën sneller om in concrete resultaten, met de implementatie en het beheer van een Citrix/Azure desktop voor Severn Trent.
  • Citrix Workspace, geïmplementeerd op het cloudplatform Azure, biedt 7000 medewerkers altijd en overal een stabiele, krachtige desktop.
  • Citrix Cloud services bieden Severn Trent de wendbaarheid en veerkracht die nodig zijn om snel in te spelen op veranderende omstandigheden.

Citrix producten