Centrica vereenvoudigt en standaardiseert desktop voor 18.000 gebruikers

‘Cloud-first’ internationaal energiebedrijf gebruikt Citrix om nieuwe desktops in nauwelijks vijf maanden klaar te stomen, van ontwerp tot implementatie

Centrica plc is een internationaal energiebedrijf met 26 miljoen klanten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Noord-Amerika. Het bedrijf heeft 30.000 medewerkers en werkt vanuit vestigingen over de hele wereld: van contactcentra tot energietraders die op de financiële markt actief zijn.

Centrica werkte met een oplossing voor virtuele desktops op fysieke servers in eigen datacenters. Die oplossing functioneerde op zich goed, maar was lastig en niet erg kosteffectief op te schalen.

“De behoefte aan meer flexibiliteit en schaalbaarheid dwong ons om op zoek te gaan naar een andere oplossing. Elke keer dat we het platform wilden uitbreiden, hadden we vier maanden nodig voor al het papierwerk en de installatie van de hardware. Duur en niet erg wendbaar”, legt Patrick Babic uit, Service Owner van het End User Computing (EUC) team van Centrica. Op deze manier was het niet mogelijk om onze capaciteit snel aan te passen aan de seizoenen. In de winter bijvoorbeeld is het drukker in onze Britse contactcentra.

Toen de serverhardware bijna end of life was, vonden Babic en Fujitsu (servicepartner van Centrica EUC) dat het tijd werd voor een nieuwe aanpak. Centrica heeft een cloud-first strategie. Overstappen naar een virtuele desktop in de cloud zou het voor Centrica mogelijk maken om de desktop te vereenvoudigen en te standaardiseren, en tegelijk meer flexibiliteit en kostenbesparingen te realiseren.

Centrica heeft samen met Fujitsu (Citrix Worldwide Partner van het jaar 2020) en Citrix een nieuwe oplossing ontwikkeld op basis van Citrix Cloud services.

Van design naar deployment in nauwelijks vijf maanden

Babic en het team wilden voor hun desktop in de cloud geen simpele ‘lift and shift’-aanpak. Ze kozen voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe, gestandaardiseerde desktop en een sterke vereenvoudiging ten opzichte van de oude desktopoplossing. Het ‘agile’ functieoverschrijdende team van Centrica, Fujitsu en Citrix ontwierp twee desktopoplossingen – in een paar weken in plaats van maanden – die uiteindelijk konden worden uitgerold naar 18.000 gebruikers wereldwijd. Voor gewone gebruikers stelde het team één desktop samen waarin 1200 verschillende applicaties bij elkaar werden gebracht.

Voor energietraders met software die niet geschikt was voor de cloud ontwierp het team een on-premise desktop in het private datacenter van de traders.

“We zijn eind november 2018 begonnen en beide platforms waren eind april 2019 volledig klaar, end to end”, zegt Babic. “In nauwelijks vijf maanden tijd hebben we twee aparte Citrix platforms opgeleverd, beide verbonden met Citrix Cloud services.”

Nu de oplossing volledig is uitgerold in Europa en voor de ondersteunende contactcentra begint Centrica binnenkort ook aan de uitrol naar locaties in Noord-Amerika.

“We willen Noord-Amerika en de Amerikaanse contactcentra in drie maanden tijd klaar hebben”, zegt Babic. “Dan hebben we één wereldwijd platform met een gestandaardiseerde build en user experience.”

Een wereldwijde cloudaanpak voor flexibiliteit en kostenverlaging

Het project is al kostenneutraal. Babic verwacht dat Centrica kostenbesparingen zal zien in het eerste volledige jaar dat het systeem operationeel zal zijn, mede doordat het nieuwe model ‘consumption-based’ is.

“Met onze desktop in Citrix Cloud services en Microsoft Azure kunnen we per regio op- en afschalen, afhankelijk van de seizoenen. Ook maakt het wereldwijde platform allerlei schaalvoordelen mogelijk. Globaal genomen schommelen we steeds tussen 15.000 en 18.000 gebruikers”, legt Babic uit.

Centrica ziet nu al meer efficiëntie in het IT-beheer.

“Citrix vereenvoudigt het IT-beheer”, zegt Babic. “De overstap naar Citrix Cloud services was de juiste stap. Vroeger hadden we 44 servers voor het beheer. Nu doen we dat via één simpele URL.”

Ook bots draaien prima op Citrix

“Wij hebben een gigantisch RPA-platform [robotgestuurde procesautomatisering] dat draait op Citrix”, voegt Babic toe. “We hebben continu 350 bots actief. Vorig jaar heeft het platform meer dan twee miljoen transacties verwerkt, een groei van 100% ten opzichte van het jaar daarvoor. Zonder schaalbare oplossing was dit niet mogelijk geweest. Dit werk werd vroeger door mensen gedaan. Een groot aantal van hen kunnen we nu inzetten voor waardevoller werk. De voordelen qua productiviteit en kosten zijn enorm.”

Citrix voor een geavanceerde innovatieaanpak

“Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie”, zo omschrijft Babic de IT-benadering van Centrica. “Vooroplopen heeft veel voordelen. We werken nauw met Citrix, Microsoft en Fujitsu samen, waardoor onze medewerkers meteen profiteren van nieuwe functionaliteit die uitkomt.”

“Met dit project”, gaat hij verder, “hebben we de beslissing genomen om de desktop te vereenvoudigen en te standaardiseren zodat onze medewerkers en de hele organisatie ook in de toekomst kunnen profiteren van meer productiviteit en functionaliteit. Citrix en Fujitsu hebben een project mogelijk gemaakt dat perfect aansluit op de kernwaarden van Centrica: wendbaarheid, samenwerking en moed.”

Het project samenvattend zegt Steven Anderson, Global Client Executive van Fujitsu voor Centrica: “Centrica heeft samen met Fujitsu en Citrix duizenden gebruikers gemigreerd naar een wereldwijde desktop. Dit ging bijzonder snel en zonder enige onderbreking in de bedrijfsvoering. Dit gezamenlijke resultaat werd bereikt in nauwelijks enkele maanden tijd, terwijl grote organisaties hier meestal jaren voor nodig hebben. Dankzij deze inspanningen ervaart Centrica nu al de voordelen van het hebben van één consistente gebruikerservaring en kostenbesparingen.”

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2019 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. … We werken nauw met Citrix, Microsoft en Fujitsu samen, waardoor onze medewerkers meteen profiteren van nieuwe functionaliteit die uitkomt.
Patrick Babic
Service Owner for End User Computing
Centrica plc

Branche

Citrix producten

Belangrijkste voordelen

  • Eén wereldwijd platform met een gestandaardiseerde build en user experience.
  • Kostenbesparingen al in het eerste volledige jaar van gebruik
  • Schaalvoordeel van een wereldwijd platform