Mar

22020

Citrix: voor bedrijfscontinuïteit in moeilijke tijden

Organisaties gebruiken oplossingen voor digitale workspaces om veilig te werken in moeilijke omstandigheden

Fort Lauderdale, Florida 2 maart 2020 – Natuurrampen en risico’s voor de volksgezondheid kunnen zomaar toeslaan. Wanneer dat gebeurt, moeten organisaties goed voorbereid zijn en hun medewerkers goed kunnen beschermen zodat de bedrijfsvoering niet wordt onderbroken en de bredere economie niet in gevaar komt. Gewapend met Digital Workspace oplossingen van Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) creëren veel organisaties een flexibele werkomgeving die toegang biedt tot de tools en informatie die medewerkers nodig hebben om in onvoorziene omstandigheden veilig aan de slag te blijven.

Blijven gaan

“Voor snelle disaster recovery is het belangrijk dat onze medewerkers vanaf elke locatie kunnen werken”, vertelt Deputy CIO Kyle Edgeworth van de Amerikaanse gemeente Corona. “In een noodsituatie moeten we snel kunnen schakelen. Toegang tot onze systemen en data hoort daarbij.”

De gemeente, die de afgelopen twee jaar te maken heeft gekregen met enkele hevige bosbranden waarbij inwoners moesten worden geëvacueerd en huizen in rook zijn opgegaan, is daarom bezig met de uitrol van Citrix Workspace™ om daarmee een platform voor business continuity in te voeren en vorm te geven aan een bredere ‘cloud-first’ strategie.

“Wij willen bereiken dat medewerkers beseffen dat ze via Citrix toegang kunnen krijgen tot alles wat ze voor hun werk nodig hebben”, voegt Edgeworth toe.

Continuïteit in het onderwijs

Door een reisverbod konden meer dan 14.000 studenten niet van China naar Australië reizen. De universiteit van Sydney vroeg zijn technologiepartners om hulp.

“De veiligheid van onze studenten, medewerkers en de gemeenschap staat centraal. Onze medewerkers moeten dat uitstekende onderwijs kunnen blijven aanbieden waar de University of Sydney bekend om staat. Daarvoor is technologie nodig waarmee we het delen en opnemen van kennis op een veilige manier kunnen faciliteren”, zegt Jordan Catling, Associate Director, Client Technology, ICT, University of Sydney.

Met Citrix® ADC is de universiteit erin geslaagd om medewerkers en studenten in China te verbinden met de Citrix Cloud in AWS Sydney en daarmee toegang te bieden tot de applicaties en data die ze nodig hebben om verder onderwijs te geven en te krijgen vanuit de veilige thuisomgeving.

Bereid u voor op het allerergste en presteer beter

Door het coronavirus loopt de wereldeconomie zware averij op. Nu bedrijven en organisaties bijna niet meer reizen en medewerkers niet meer naar het werk mogen, daalt de productiviteit. In belangrijke productielanden ligt de productie nagenoeg stil, waardoor toeleveringsketens beginnen te haperen. Over de hele linie worden prognoses neerwaarts bijgesteld.

Maar dit is niet de enige crisis waarmee organisaties te maken krijgen. Ook het tekort aan arbeidskrachten blijft problematisch. Korn Ferry heeft onlangs berekend dat er in 2030 een wereldwijd tekort aan arbeidskrachten zal zijn van 85,2 miljoen werknemers, wat neerkomt op een verlies aan inkomsten van 8,452 biljoen dollar. Dat is ernstig. Maar met een digitale workspace kunnen organisaties hier iets aan doen.

Bijvoorbeeld door mensen aan te trekken die thuis willen werken, bijvoorbeeld ouders die hun carrière ‘on hold’ hadden gezet om voor de kinderen te zorgen, of mensen die gestopt waren met werken omdat ze voor hun ouders moesten zorgen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan babyboomers die met pensioen zijn, maar nog graag een paar uur per week willen werken. Verder zijn er allerlei tijdelijke krachten die organisaties kunnen helpen bij hun projecten en die specifieke functies kunnen vervullen.

“Verandering is kenmerkend voor het bedrijfsleven. Veranderingen gebeuren zelfs sneller dan ooit”, aldus David Henshall, President en CEO van Citrix. “Het zijn de organisaties die digitale workspaces gaan gebruiken en die een flexibele omgeving creëren waarin medewerkers alles vinden wat ze nodig hebben, die voorop lopen.”

Citrix biedt een compleet portfolio oplossingen voor digitale workspaces die alles wat medewerkers nodig hebben om productief te zijn, bij elkaar brengen in één naadloze, intuïtieve ervaring. Met Citrix kunnen medewerkers op een flexibele, veilige en intelligente manier aan de slag, zodat creativiteit en innovatievermogen komen bovendrijven en betere resultaten mogelijk worden. Meer weten over de oplossingen van Citrix en de waarde die ze creëren? Ga naar www.citrix.com/nl-nl.

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.xom/nl-nl/ of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2019 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.