Yaskawa maakt CAD 80% sneller met Citrix

Yaskawa geeft de toon aan op het gebied van industriële automatisering sinds de eerste Motoman-robot in 1977. In de veertig jaar daarna heeft dit Japanse bedrijf meer dan driehonderdduizend industriële robots geproduceerd.

Yaskawa Europe heeft ontwerp- en productiefaciliteiten vlak bij klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dertig kantoren en zeven productievestigingen zijn met elkaar verbonden via de beste WAN-technologie. Elke locatie beschikt over MPLS-lijnen, breedband, DSL en zelfs radioverbindingen.

IT-coördinator Andrée Bengtsson geeft uitleg: “We hebben een uitgestrekt MPLS-netwerk, maar het is duur en niet erg snel. Elke kantoor heeft een reserveverbinding, maar die kunnen we alleen gebruiken als de primaire verbinding wegvalt.”

Langzame verbindingen tussen de kantoren maken het lastig om goed samen te werken. Video- of audioconferencing is niet bruikbaar en het delen van grote bestanden (technische tekeningen) is onmogelijk. Bengtsson verduidelijkt: “Zelfs voor een kantoor op 50 kilometer afstand van ons datacenter kon het 25 minuten duren om één CAD-tekening te openen.”

Yaskawa gebruikt SAP als internationaal ERP-systeem, aangeboden vanuit het hoofdkantoor in Japan.

“Door de afstand hadden we veel last van latency”, zegt Bengtsson. “SAP zelf is heel goed, maar randactiviteiten zoals printen gaven vertraging op de lijn. Het invoeren van één waarde kon twee of drie seconden duren, wat voor grote problemen zorgde. Met zo’n langzame verbinding kun je niet fatsoenlijk werken.”

Om de netwerkperformance te verbeteren werkte Bengtsson samen met Gold Citrix Solution Advisor Advitum. Advitum stelde Citrix SD-WAN voor, in combinatie met Citrix Consulting Services voor de ondersteuning.

Sterke verbetering van de performance

“Onze uitrol van SD-WAN was zo’n enorme verbetering dat we gebeld werden door gebruikers die vroegen wat we met de verbinding gedaan hadden”, vertelt Bengtsson.

“Meteen na het aansluiten van SD-WAN, en dat was nog vóór de echte configuratie, duurde het openen van een tekening nog maar 5 minuten in plaats van 25, een verbetering van 80 procent.”

Met de QoS-functionaliteit van SD-WAN heeft Bengtsson het netwerk zo geoptimaliseerd dat de belangrijkste taken en applicaties prioriteit krijgen. De input van SAP-gebruikers wordt via de snelste verbindingen gestuurd. Afdruktaken krijgen een langzamere verbinding. Gevirtualiseerde CAD-applicaties en video/audio krijgen voorrang boven ander verkeer. Dit alles samen maakt de medewerkers van Yaskawa veel productiever.

“We hebben verschillende oplossingen vergeleken, maar Citrix SD-WAN werkt het best voor ons. Het is een van de beste pakketten. Het is eenvoudig te gebruiken en biedt enorm veel controle via één gebruikersinterface. Wij kunnen allerlei aanpassingen doorvoeren in slechts een paar keer klikken. Dit bespaart zowel de IT-afdeling als de gebruikers veel tijd”, zegt Bengtsson. “De verbinding is nu ook een stuk betrouwbaarder. We hebben een indrukwekkende verbetering gezien wat betreft performance. En we zorgen voor redundantie in het netwerk door alle beschikbare verbindingen te gebruiken – op een goedkopere manier dan bij andere oplossingen.”

Betere samenwerking voor meer innovatie

Het delen van grote CAD-bestanden tussen locaties en het gebruik van Skype for Business voor video- en audioconferencing heeft de interne samenwerking bij Yaskawa verbeterd, ongeacht de locatie waar mensen werken.

Wanneer SD-WAN volledig is uitgerold in Europa, wil Bengtsson het telefoonsysteem van Yaskawa omschakelen naar VoIP en de IT-systemen van het bedrijf verder centraliseren.

“Door vroegere overnames werken we in Europa nu met vijf of zes verschillende CAD-systemen”, legt hij uit. “Dat bemoeilijkt de samenwerking. Als volgende stap willen we meer applicaties en data onderbrengen in een gemeenschappelijk centraal datacenter. Dat zal de samenwerking nog verder verbeteren en een verdere verlaging van de kosten mogelijk maken. SD-WAN was een belangrijke eerste stap om iets te doen aan de grote afstand tussen onze kantoren en het datacenter.”

Terugverdientijd minder dan een jaar

Voor alle kleinere kantoren wil Yaskawa lokale breedbandverbindingen gaan gebruiken in plaats van MPLS. Grotere locaties blijven wel MPLS gebruiken, maar dan aangevuld met beter betaalbare, flexibelere breedbandverbindingen.

“Het is moeilijk om alle voordelen in cijfers uit te drukken”, zegt Bengtsson. “Natuurlijk gaan de kosten omlaag als we geen dure MPLS-lijnen meer nodig hebben. Maar er zijn nog meer voordelen. Voordat we SD-WAN hadden, zaten mensen vaak met hun duimen te draaien vanwege de enorme vertraging op de lijn. Nu werken ze veel efficiënter. We verwachten dat het project in minder dan een jaar tijd is terugverdiend.”

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op http://www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2018 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

Meteen na het aansluiten van SD-WAN, en dat was nog vóór de echte configuratie, duurde het openen van een tekening nog maar 5 minuten in plaats van 25, een verbetering van 80 procent.
- Andrée Bengtsson

IT-coördinator

Yaskawa Europe

Branche

Belangrijke voordelen

  • Citrix SD-WAN verlaagt de latency en verbetert de netwerkperformance voor de 1700 medewerkers en 30 kantoren van Yaskawa in Europa. Effectieve netwerkperformance verbetert de teamoverschrijdende samenwerking en verlaagt de netwerkkosten.

Citrix producten