Digitalisering en innovatie: Société Générale bouwt aan de bank van de toekomst

Société Générale richt zich op de toekomst door 100% op digitaal in te zetten

Met 133.000 medewerkers in 61 landen ondersteunt Société Générale, een van de grootste Europese groepen op het gebied van financiële dienstverlening en al meer dan 150 jaar een belangrijke economische speler, elke dag 30 miljoen klanten.

De groep bouwt voort op zijn Europese wortels voor de internationale ontwikkeling van zijn activiteiten. Door zijn unieke geografische positie worden Europa en Afrika met de grote wereldwijde financiële centra in Azië en Amerika verbonden. De groep combineert financiële kracht, innovatievermogen en een strategie voor duurzame groei met als doel het creëren van waarde voor alle belanghebbenden. Het is een betrouwbare partner bij de projecten die vandaag aan de wereld van morgen bouwen.

Deze inzet ligt aan de basis van de missie van de groep om spaartegoeden te beschermen en te beheren, projecten te financieren, klanten in hun dagelijks leven en bij hun zakelijke relaties te beschermen, transacties veilig te stellen en de beste technologische oplossingen te bieden.

Een langetermijnstrategie gebaseerd op technologie en innovatie

Technologie en innovatie ten behoeve van de klant zijn de twee belangrijkste drijfveren achter de versnelde digitale transformatie die Société Générale enkele jaren geleden heeft opgestart. Nieuwe technologieën versnellen innovatie voor een betere ondersteuning van klanten en hun steeds veranderende behoeften en gewoonten. Als een conventionele bank heeft Société Générale zijn technologische aanpak moeten transformeren door zijn architectuur aan te passen aan grotere schaalbaarheid en openheid en door zijn infrastructuur voor te bereiden op een hybride cloud (private en public). Deze vooruitgang levert een reëel concurrentievoordeel op.

Ook de innovatieve cultuur en ondernemingsgeest van Société Générale, het stimuleren van ideeën en veranderingen, zijn van doorslaggevend belang geweest voor zijn succesvolle digitale transformatie. Een van de strategieën van de bank is bijvoorbeeld het opzetten van moderne werkstations die op afstand kunnen worden beheerd en toegang hebben tot gevirtualiseerde applicaties of webapps. Deze operatie is in volle gang en tegen het einde van het jaar zullen 20.000 werkstations op deze manier functioneren.

De bank is momenteel gericht op opschaling en op volledige integratie van de digitalisering in het hele bedrijf. De bank benut zijn volledige potentieel in alternatieve bedrijfssectoren zoals Boursorama (de grootste online bank van Frankrijk), het automatiseren van gegevens en onderzoeken op het gebied van AI (kunstmatige intelligentie), de implementatie van een 'open innovatie'-aanpak en de ontwikkeling van haar 'Banking as a Platform'- en 'Banking as a Service'-benadering.

Om succesvol op deze uiteenlopende behoeften te kunnen inspelen, heeft Société Générale zich tot Citrix gewend, al 20 jaar een vaste partner, die de groep heeft ondersteund met zijn eigen oplossingen en deze ook in de reeds bestaande structuren van de bank heeft geïntegreerd. Het aanpassen van de oplossingen van Citrix aan ‘andere’ omgevingen en de ongeëvenaarde ondersteuning van de klant zijn essentieel geweest voor de succesvolle implementatie van veel van de projecten van Société Générale en de overgang naar een ‘Virtuele desktop werkplek’. In het kader van dit wereldwijde initiatief heeft Société Générale nu Citrix DaaS en Citrix ADC geïmplementeerd om medewerkers veilige toegang tot hun apps en gegevens te bieden.

Société Générale heeft aan de integratie van office tools, videoconferencing en meervoudige authenticatie gewerkt. Het doel is om nieuwe technologieën te implementeren die de gebruiker zowel ergonomie als meer veiligheid bieden.

De bank wil nu overgaan op een ‘Zero-trust’-aanpak met betrekking tot beveiliging, waarbij toegang wordt verleend op basis van een dynamische beoordeling van gebruikers, die geautoriseerd worden op basis van modellen die gebaseerd zijn op identiteit, tijd en devicehouding. Dit versterkt de toegangsbeveiliging en geeft gebruikers de vrijheid om hun apparaat en applicaties te kiezen. Op die manier kan Citrix meegaan met en zich aanpassen aan alle digitale transformaties van de bank, ongeacht de omstandigheden.

Al deze oplossingen worden door de verschillende vestigingen van de bank verlangd. Aansluitend op de digitale transformatie zal een van de belangrijkste strategieën betrekking hebben op CSR-normen (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

COVID-19: aanpassing is het belangrijkste

De COVID-19 crisis heeft ertoe geleid dat het merendeel van de bedrijven in de wereld zich heeft moeten aanpassen. Hetzelfde geldt voor Société Générale. De bank heeft zijn klanten ondersteund door hun producten en diensten snel aan hun onmiddellijke digitale behoeften aan te passen. Een andere prioriteit was het beschermen van de werknemers van de groep en het handhaven van de bedrijfscontinuïteit tijdens de gelijktijdige uitrol van werken op afstand over de hele wereld. Ondanks de massale uitrol van werken op afstand, pieken in de digitale consumptie van klanten en een toename van cybercriminaliteit, kon de groep vertrouwen op de effectieve prestaties van zijn IT-systemen over de hele wereld.

De crisis is een daadwerkelijke wereldwijde stresstest geweest voor Société Générale. De snelheid waarmee de organisatie zich heeft kunnen aanpassen, heeft het belang aangetoond van zijn strategie voor digitale transformatie en innovatie en zijn ‘Digitale werkplek’.

Tijdens de lockdown konden 100.000 werknemers op afstand in 61 landen blijven doorwerken. Tijdens de eerste twee weken werden 5.000 pc's en tablets uitgedeeld, de capaciteit voor toegang op afstand werd binnen 15 dagen vervijfvoudigd en er vonden 15.000 chatbotgesprekken per dag plaats.

Dit zijn aanzienlijke voordelen en is het resultaat van een wereldwijde strategie die door de groep werd opgesteld om betrouwbaar, snel en veilig te kunnen reageren op de behoeften van zijn klanten in Frankrijk en internationaal.

Samen bouwen aan van de bank van morgen

Het doel van Société Générale, dat al vóór de crisis van COVID-19 was vastgelegd, krijgt nu zijn volle betekenis, in een wereld die door de crisis een versnelde technologische ontwikkeling doormaakt, maar ook door de urgentie van milieu- en sociale kwesties en de verslechterende economische vooruitzichten.

De teams van de bank werken aan het nieuwe strategische plan, waarin de nadruk ligt op klantgerichtheid, verantwoordelijke en efficiënte financiering en het opbouwen van een duurzame commerciële en financiële concurrentiepositie. Innovatie en technologie zullen weer de belangrijkste drijfveren zijn op de volgende gebieden:

  • Het streven naar aanpassing en de creatie van diensten die inspelen op de veranderende behoeften van de klant, waarbij gezorgd wordt voor een hoogwaardige klantervaring en een hoge mate van tevredenheid
  • De verdere ontwikkeling van een reeks MVO-prioriteiten, waaronder de overgang naar hernieuwbare energiebronnen, een verantwoord werkgeversbeleid en zijn rol als betrouwbare externe partij. De bank onderneemt met name actie om de sociale impact van nieuwe technologieën te verbeteren op het gebied van transparantie, beveiliging en gegevensbescherming, onze veranderende manieren van werken, het verminderen van de CO2-voetafdruk, digitale inclusie en diversiteit
  • De bank verhoogt zijn verwerkingscapaciteit en -snelheid ten behoeve van zijn klanten en ontwikkelt zijn interne capaciteiten voor conformiteit, controle en rapportage door het gebruik van gegevens en AI in alle bedrijfssectoren en -functies van de groep

Technologie en innovatie maken al lang deel uit van het dna van Société Générale en de groep wil zijn inspanningen op het gebied van digitale transformatie voortzetten. Het uiteindelijke doel is de gebruikerservaring verder te verbeteren via intelligente werkruimten, de public en private cloud en betere beveiliging. Citrix zal met het oog op deze uitdagingen de samenwerking met de bank voortzetten en een actieve rol blijven spelen bij het ondersteunen van de bank om zijn transformerende projecten zo goed mogelijk uit te voeren.

About Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) is powering a better way to work with unified workspace, networking, and analytics solutions that help organizations unlock innovation, engage customers, and boost productivity, without sacrificing security. With Citrix, users get a seamless work experience and IT has a unified platform to secure, manage, and monitor diverse technologies in complex cloud environments. Citrix solutions are in use by more than 400,000 organizations including 99 percent of the Fortune 100 and 98 percent of the Fortune 500.

Copyright © 2021 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

Branche

  • Financiële dienstverlening

Locatie

  • Wereldwijd

Citrix producten