Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommune har knap 90.000 borgere. Herudover er Silkeborg Kommune arbejdsplads for ca. 7.500 medarbejdere.

Udfordring: Gammelt MDM-system svarede ikke til behov

”Vi havde indført en MDM-løsning i 2009 med udgangspunkt i behovet i vores Sundheds- og Omsorgsafdeling, hvor de har mange mobile enheder og behov for sikring af borgernes personfølsomme data,” forklarer Jimmy Borgen Jensen, it-specialist og ansvarlig for kommunens MDM-løsning.

”Vi var glade for den i lang tid, men vi syntes, at løsningen efterhånden blev mindre skarp: Opdateringer og udvikling af nye features gik langsomt, ligesom vi også oplevede supporten som utilfredsstillende.”

Løsning: Citrix XenMobile - let og hurtigt at rulle ud

Citrix XenMobile svarede til de krav, Jimmy Borgen Jensen stillede, men der gik et stykke tid, før man fik lov at skifte løsning. Det skete ved årsskiftet 2012-2013.

”Jeg brugte en lille uge på at få de første ca. 1.000 brugere i luften. Efter yderligere 14 dage var alt migreret fra den tidligere MDM-løsning til XenMobile, og alle vores daværende ca. 2.500 brugere kørte på XenMobile. Det var en overkommelig opgave for mig, og brugerne mærkede det stort set ikke,” siger Jimmy Borgen Jensen.

Overgangen til Citrix XenMobile har været en positiv oplevelse for hele organisationen:

”Vi er ganske få i it-afdelingen, der har at gøre med XenMobile: To, der tager sig af telefonsupport; jeg selv, der er ansvarlig for implementering og den overordnede drift, og en stedfortræder, der varetager mine opgaver, når jeg har ferie, er på kurser etc. Og vi oplever alle arbejdet med XenMobile som let at håndtere.”

Og brugerne er glade, fordi de har fået flere muligheder, og fordi faciliteterne i XenMobile gør det let for dem at bruge smartphones og tablets.

”Herudover er det en positiv oplevelse at bruge Citrix’ support, hvor vi bliver betjent væsentlig hurtigere, end da vi havde vores gamle MDM-system,” fortæller Jimmy Borgen Jensen.

Populære faciliteter

Blandt de faciliteter, som gør lykke i både it-afdeling og blandt brugerne er, at brugere automatisk kobles på wifi, hvis de er i nærheden af et access-punkt; at der automatisk bliver skubbet kommunal sikkerhed ud på devices i form af certifikater; at apps automatisk skubbes ud på forsiden af smartphones og tablets, samt at det er let for relevante brugere at få VPN-adgang.

”Vi er glade for, at vi kan distribuere apps via XenMobile. Vi har nemlig fået udviklet en særlig app til vores entreprenørafdeling. Hvis ikke XenMobile kunne distribuere apps, ville vi være henvist til Apple’s App Store. Og erfaringsmæssigt er det langsommeligt og besværligt at få sin app godkendt af App Store.”

Det skal være let at være bruger

Jimmy Borgen Jensen er også begejstret for, hvor let og hurtigt det er for brugerne at tage et device i brug ved hjælp af Citrix XenMobile:

”For at tage et nyt device i brug skal man hente Citrix Worx på App Store, logge på med brugernavn og adgangskode plus klikke OK to gange. Så er smartphone eller tablet klar til brug, inkl. alle relevante profiler.”

Herudover arbejder Jimmy Borgen Jensen og hans kolleger på at gøre viden let tilgængeligt:

”Vi lytter meget til brugerne og ser, om der er mønstre i deres henvendelser. Hvis vi oplever den samme fejl flere gange, skynder vi os at lave enten en vejledning eller en ’quick fix’, der kan skubbes ud via XenMobile.”

”Vi lægger al relevant information i form af vejledninger, opdateringer etc. på vores nyhedsportal. I de allerfleste tilfælde kan brugerne hente hjælp der, så de kan hjælpe sig selv. Vi har 700-800 besøgende der hver uge.”

”Vi gør meget ud af at lære brugerne at melde tilbage til os med problemer, så vi kan løse problemerne ét sted. Det bevirker, at vi ikke har brugerne på nakken og ikke har meget manuelt arbejde. Derimod har vi overblik og kan servicere mange brugere,” slutter en tilfreds Jimmy Borgen Jensen, it-specialist i Silkeborg Kommune.

About Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) is the cloud company that enables mobile work styles—empowering people to work and collaborate from anywhere, securely accessing apps and data on any of the latest devices, as easily as they would in their own office. Citrix solutions help IT and service providers build clouds, leveraging virtualisation and networking technologies to deliver high-performance, elastic and cost-effective cloud services. With market-leading cloud solutions for mobility, desktop virtualisation, networking, cloud platforms, collaboration and data sharing, Citrix helps organisations of all sizes achieve the speed and agility necessary to succeed in a mobile and dynamic world. Citrix products are in use at more than 260,000 organisations and by over 100 million users globally. Annual revenue in 2012 was $2.59 billion. Learn more at www.citrix.com.

©2013 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix®, Citrix XenApp®, Citrix XenMobile®, Citrix NetScaler®, Citrix NetScaler Gateway™ and Citrix Receiver™ are trademarks or registered trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one or more of its subsidiaries, and may be registered in the United States Patent and Trademark Office and in other countries. All other trademarks and registered trademarks are property of their respective owners.

Branche

  • Offentlig sektor

Fordele

  • Sikkerhed, også for personfølsomme data
  • Fleksibilitet
  • Lave omkostninger
  • Hurtig support
  • Stor brugertilfredshed

Citrix Produkter