Betere milieubescherming in Schotland, met Citrix

“Ik woon al mijn hele leven in Schotland. Ik ben hier geboren en getogen, net als mijn ouders en grootouders. Ik vind dat ik de plicht heb om te beschermen wat we hier hebben, niet alleen voor mij, mijn kinderen en kleinkinderen, maar voor alle nieuwe generaties.” – Pete Birrell

Pete Birrell, hoofd Information Services van de Scottish Environment Protection Agency (SEPA), is niet de enige met deze passie. Alle medewerkers van deze dienst zetten zich maximaal in voor de bescherming van het milieu en de gezondheid van de mens, en het duurzaam gebruik van de natuurlijke hulpbronnen van Schotland.
De missie – en passie – van SEPA zijn vastgelegd in de ‘One Planet Prosperity’-strategie, die vertrekt vanuit het gegeven dat we wereldwijd momenteel de hulpbronnen van drie planeten verbruiken, terwijl we maar één planeet hebben.

Om hier verbetering in te brengen wil SEPA uitgroeien tot een milieu-instantie van wereldklasse. Birrell zegt: “Om deze transformatie mogelijk te maken, is IT absoluut essentieel.”

SEPA werkt samen metn I-KONIC. Deze Gold Citrix Solution Advisor zorgt ervoor dat de gekozen technologie op de beste manier wordt ingezet voor SEPA.

De eerste stap, die al eerder werd gezet, was verhuizen naar een energiezuinig hoofdkantoor. Birrell legt uit: “We hebben ons eigen verbruik van natuurlijke hulpbronnen verlaagd met technologie die het voor ons mogelijk maakt om minder te reizen. Onze mensen kunnen nu verslag uitbrengen vanaf elke locatie en ze kunnen veilig aan de slag vanuit een van onze 27 locaties, of thuis.”

Citrix Workspace biedt medewerkers toegang tot de tools en bestanden die ze nodig hebben, vanaf elk device en elke locatie. En die locatie kan even goed de Sir John Murray zijn, het onderzoeksschip van SEPA.

Technologie biedt echter meer mogelijkheden dan alleen het verkleinen van de ecologische voetafdruk van SEPA.
“Als het gaat om de modellering van overstromingen zijn we dankzij nieuwe ontwikkelingen in staat om te voorspellen wanneer een overstroming kan ontstaan”, zegt Birrell. “Dankzij de [Citrix] cloud hebben nu meerdere gebruikers tegelijk toegang tot dezelfde data, ongeacht hun locatie. Dit betekent dat we data sneller kunnen verwerken en voorspellingen kunnen doen met meer zekerheid. En zo kunnen we de bevolking en hulpdiensten sneller voorzien van accuratere gegevens.”

Sneller en efficiënter kunnen werken, met daarbij de mogelijkheid om informatie te bekijken, delen en verzenden in het veld, verbetert de snelheid en nauwkeurigheid waarmee SEPA het overstromingsrisico kan voorspellen of kan waarschuwen voor gevaarlijke stoffen in de lucht.

Ook wetenschappers en analisten profiteren nu SEPA van fysieke werkstations is overgestapt op virtuele werkstations op basis van Citrix. Overstromingsmodellen die vroeger pas na acht uur klaar waren, kosten nu nauwelijks een uur en zijn bovendien vanaf elke locatie toegankelijk.

“Het is geweldig spannend om deel uit te maken van de toekomst van SEPA en cloudtechnologie te gaan gebruiken voor een betere bescherming van ons milieu en om realtime monitoring in Schotland mogelijk te maken”, zegt Sean Russell, Managing Director van I-KONIC. “Onze langlopende samenwerking met SEPA en Citrix kent met dit nieuwe Citrix Cloud. initiatief een nieuw hoogtepunt. Als Citrix Gold partner uit Schotland is I-KONIC er enorm trots op SEPA te mogen ondersteunen en door middel van innovatie te laten uitgroeien tot toonaangevende dienst voor milieubescherming.”

Bij de transformatie van SEPA gaat het om meer dan het verbeteren van de snelheid en het gebruiksgemak door middel van IT. Birrell: “We doen de dingen niet alleen sneller, we doen de dingen anders. En beter.”

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.xom/nl-nl/ of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2019 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

We hebben ons eigen verbruik van natuurlijke hulpbronnen verlaagd met technologie die het voor ons mogelijk maakt om minder te reizen. Onze mensen kunnen nu verslag uitbrengen vanaf elke locatie en ze kunnen veilig aan de slag vanuit een van onze 27 locaties, of thuis.
Pete Birrell
Hoofd Information Services
Schotse dienst voor milieubescherming (SEPA)

Branche

Citrix producten