QNB Group creëert flexibiliteit op de werkplek

Transformatie van de bankcultuur met Citrix

Citrix stelt toonaangevende bank van Qatar in staat om gebruikers een consistente thuiswerkervaring te bieden tijdens corona

Een veilige en aanpasbare werkplek

Qatar National Bank (QNB) werkt sinds 2015 samen met Citrix. Ayman Al-Hout is Domain Support Manager bij Qatar National Bank. Hij zegt dat de relatie meer inhoudt dan alleen technologie: “Technologie verandert. Er zijn echter maar weinig organisaties die de ondersteuning en visie kunnen bieden die wij nodig hebben. Citrix onderscheidt zich op beide punten.”

Voor een geslaagde en snelle implementatie van de Citrix-oplossing werkte de bank samen met Citrix Platinum Solutions Advisor Information Communication Technology (ICT). Voor de activiteiten van QNB worden nu Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Endpoint Management en Citrix ADC gebruikt. Citrix ADC speelt een cruciale rol voor QNB, aangezien het hiermee mogelijk is om securitypolicy’s toe te passen die inbreuken op applicaties voorkomen, zonder nadelige impact op de snelheid van de app delivery.

Met de oplossingen van Citrix biedt QNB haar medewerkers de desktop- en applicatieomgeving die nodig is om de dagelijkse activiteiten van de bank uit te voeren. De infrastructuur maakt het mogelijk dat QNB zich flexibel, veilig en probleemloos kan aanpassen aan veranderende omstandigheden.

“Het jaar 2020 was vol uitdagingen die niemand had verwacht, maar we wilden in de eerste plaats flexibel zijn”, zegt Ramy Ghanem, Senior IT Officer van de QNB Group. “We hadden het geluk dat onze Citrix infrastructuur al operationeel was toen COVID-19 toesloeg”, vervolgt hij.

Schaalbaarheid van honderden tot duizenden gebruikers op afstand

Toen duidelijk werd dat er een nationale lockdown zou komen, besloot QNB om de Citrix infrastructuur uit te breiden. “We gingen van een paar honderd gebruikers naar duizenden, bijna van de ene dag op de andere”, zegt Al-Hout. “Dit had gevolgen voor alle onderdelen van de bank – van IT tot security, management en sales. Het zorgde ervoor dat iedereen toegang had tot de apps en de desktopomgeving die nodig waren om thuis aan de slag te kunnen.”

“We hebben alleen het aantal servers veranderd. We gingen van twee servers naar dertien. Het ontwerp, de manier waarop we de omgeving beheren, de beveiligingslaag, daar hoefden we niets aan te veranderen”, aldus Al-Hout. Dit was alleen mogelijk dankzij het werk van de afgelopen jaren, toen een architectuur werd opgebouwd die kon worden opgeschaald wanneer dat nodig zou zijn.

Met Citrix Virtual Apps and Desktops hebben de medewerkers van QNB altijd dezelfde veilige, virtuele ervaring, voor elk besturingssysteem. Al-Hout en zijn team kunnen alles beheren vanuit één console. Gebruikers reageren positief.

“Het overtreft hun verwachtingen. Alles werkt zoals op kantoor, niet anders. We hebben geen enkele applicatie opnieuw hoeven te ontwerpen”, zegt Ghanem. “Het enige wat echt opviel, was de stijging van onze productiviteit. Medewerkers kunnen gemakkelijker inloggen, op elk gewenst moment. De werkplek is flexibeler.”

Flexibiliteit die meer biedt dan alleen bedrijfscontinuïteit

Al-Hout en Ghanem benadrukken dat dit project niet zozeer om bedrijfscontinuïteit gaat. Flexibiliteit op de werkplek is een voordeel voor de veel langere termijn. QNB kan zichzelf nu in de markt zetten als vooruitstrevende werkgever en zich daarmee aantrekkelijker maken voor nieuw talent.

“In 2022 wordt bij ons het wereldkampioenschap voetbal gehouden. Het wordt druk in Qatar en lokale organisaties zullen zich moeten aanpassen. De bedrijfscontinuïteit van QNB is echter verzekerd”, zegt Ghanem. “Citrix geeft ons die optie.”

Al-Hout merkt op dat de samenwerking met Citrix een centraal onderdeel is van de IT-strategie van QNB. Los van alle technologische aspecten, zo legt hij uit, vindt de bank het belangrijk om hechte relaties te hebben met belangrijke leveranciers: “Bij onze technische discussies mogen er geen taboes zijn. Voor banken zijn security en controle cruciaal. Met Citrix hebben we een partner die dit begrijpt. Citrix weet hoe belangrijk het voor ons is om maximale veiligheid te hebben, zonder downtime. Als wij Citrix bellen, dan komen we rechtstreeks bij de persoon die we nodig hebben. Dat bouwt vertrouwen op. We kopen niet alleen een product. We kopen vertrouwen.”

Nasser Alhayki, Senior Manager Technical Support Services bij Qatar National Bank, benadrukt dat 2020 een productief jaar is gebleken, ondanks alle uitdagingen van COVID-19, met belangrijke resultaten en initiatieven die uitstekend aansluiten op alles wat de bank doet rond bedrijfscontinuïteit en haar andere dagelijkse operaties.

De QNB Group is de grootste financiële instelling van de regio Midden-Oosten en Afrika (MEA) en heeft een primeur: voor de allereerste keer is er in deze regio een bankinstelling met totale activa ter waarde van QAR 1,0 biljoen (USD 282 miljard), een stijging van 9% ten opzichte van het jaar ervoor. De bank blijft ambitieus, met een wereldwijd overnameplan.

“Internationale expansie is een van de hoekstenen van onze strategie om in 2030 een toonaangevende wereldwijde bank te worden”, zegt Adel Al Malki, General Manager Information Technology bij QNB Group.

De QNB Group is momenteel actief op 1000 locaties met meer dan 28.000 werknemers. De expansie van de organisatie is het voornaamste punt van de wereldwijde strategie, digitale transformatie en werkplekcultuur van de groep. De groep is actief in een groeiend netwerk in heel Qatar en heeft internationale kantoren in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

“Het is onze visie om een toonaangevende bank te worden in MEASEA, met de veiligste en meest complete technologie, voortdurende verbetering door middel van innovatie en verdere verfijning van ons aanbod en onze dienstverlening”, aldus Al Hayki.

“Gebaseerd op de consistente sterke financiële prestaties van de groep en haar groeiende internationale aanwezigheid, is QNB momenteel het meest waardevolle bankmerk in het Midden-Oosten en Afrika, volgens Brand Finance Magazine”, aldus Al Hayki.

“Elke dochteronderneming heeft haar eigen infrastructuur, maar de strategie en keuzes van QNB werken door in alle dochters”, zegt Al-Hout.

QNB wil de digitale transformatie van de banksector versnellen. Nu klanten overstappen naar digitale kanalen en online of mobiel gaan bankieren, wil de groep een soortgelijke ervaring mogelijk maken voor medewerkers. Het doel was om de medewerkers van QNB te laten werken vanaf elke locatie, met toegang tot de benodigde applicaties en workflows. Dit zorgt niet alleen voor een dynamischere en flexibelere werkplek, maar ook voor extra bedrijfscontinuïteit.

“Dit creëert echt mogelijkheden om anders te gaan werken”, zegt Al-Hout.

Technologie verandert. Er zijn echter maar weinig organisaties die de ondersteuning en visie kunnen bieden die wij nodig hebben. Citrix onderscheidt zich op beide punten.
Ayman Al-Hout
Domain Support Manager
Qatar National Bank

Branche

Belangrijkste voordelen

  • Citrix Virtual Apps and Desktops maakt het voor QNB mogelijk om een moderne digitale workspace aan te bieden en te beheren aan en voor externe kantoren, zowel in het buitenland als in Qatar zelf
  • Citrix Endpoint Management brengt elke app en elk endpoint samen in één uniform overzicht
  • Citrix ADC staat in voor load balancing en een hoogwaardige gebruikerservaring

Citrix producten