Oncology Venture en Citrix werken samen om gepersonaliseerde kankerbehandeling mogelijk te maken

  

Oncology Venture is een bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt om een precisiebehandeling mogelijk te maken voor kankerpatiënten. Om uitbreiding van zijn activiteiten mogelijk te maken, heeft bedrijf net 100 miljoen Zweedse kroon opgehaald.

Principal Infrastructure Engineer Ulrik Christensen legt uit dat het bedrijf op dit moment een relatief beperkt aantal kernmedewerkers telt, verdeeld over vijf kantoren en laboratoria in Denemarken en de VS. Maar, zo vertelt hij: “We werken samen met allerlei partners. Wij produceren onze medicijnen in India en we werken samen met laboratoria, artsen en contract research organisations (CRO’s) over de hele wereld.”

Omdat we maar een klein team hebben, wilden we een betrouwbare, eenvoudig te ondersteunen desktop kunnen aanbieden op elk hardwareplatform. Veilige uitwisseling van data en bestanden met andere organisaties was ook belangrijk. En nu het bedrijf zijn activiteiten wilde uitbreiden, moest Christensen zeker weten dat de security en kosteneffectiviteit ook in latere stadia gehandhaafd zouden kunnen worden.

Na diverse factoren te hebben bekeken, zoals kostenstructuur, betrouwbare performance en andere aspecten, koos Oncology Venture voor implementatie van Citrix Virtual Apps and Desktops binnen de organisatie, aangezien, zoals Christensen aangeeft: “We wilden een standaarddesktop die op elk endpoint moest kunnen werken, op Apple, Windows, Google Chromebook en op een smartphone. Het alternatief was drie of vier uur per dag kwijt zijn aan simpele supportproblemen. Wij hebben voor Citrix gekozen omdat we weten hoe het werkt. Citrix maakt de dingen eenvoudiger.”

Veilige bestandsdeling beschermt intellectuele eigendom en patiëntgegevens

Oncology Venture verwerkt gevoelige gegevens op verschillende niveaus. Ten eerste mag de privacy van de patiënt niet in gevaar komen en ten tweede moet de door het bedrijf zelf ontwikkelde Drug Response Prediction-technologie (DRP®) worden gebruikt in een omgeving die volledig kan worden gecontroleerd en gemonitord door het team van Oncology Venture. Verder moet het bedrijf op een snelle maar wel maximaal beveiligde manier veel informatie van andere organisaties kunnen verwerken, bijvoorbeeld van andere fabrikanten van medicijnen of van onderzoekers.

Het gebruik van Citrix met een aantal standaardtools heeft voor Oncology Venture geresulteerd in een eenvoudig te gebruiken oplossing. Tegelijk profiteren ze nu maximaal van de hogere productiviteit van een eenvoudige, stabiele desktop die vanaf elk device en elke locatie te gebruiken is. Via deze desktop kunnen gebruikers nu ook gespecialiseerde medische en onderzoeksgerelateerde apps gebruiken.

“We willen mensen efficiënter laten werken”, legt Christensen uit. “Met Citrix maken we alles centraal toegankelijk. Voor de efficiëntie en security is dat enorm belangrijk.”

Oncology Venture gebruikt nu Citrix Files om op een veilige manier informatie uit te wisselen met klanten en partnerbedrijven. “Het is ons primaire systeem”, zegt Christensen. “Bestanden op een USB-stick, daar doen wij niet aan. Alles blijft veilig in ons datacenter.”

Als device voor de gebruikers geeft Christensen de voorkeur aan een Google Chromebook. “Ze zijn heel eenvoudig, en bovendien zijn ze bij Oncology Venture een van de veiligste endpoint devices. Er staat maar heel weinig software op het device, en geen data, zodat we geen risico lopen. Met een Chromebook en aanmeldgegevens voor Citrix hebben we genoeg om op een veilige manier bij onze data en andere vertrouwelijke informatie te kunnen.”

Momenteel werkt Oncology Venture in zijn eigen laboratoria met kankerweefsel van patiënten. Van het weefsel van elke patiënt wordt het messenger-RNA geanalyseerd om op basis daarvan een behandeling op maat te kunnen voorstellen. Geheimhouding van vertrouwelijke patiëntgegevens heeft daarbij absolute prioriteit. Nu het bedrijf de toegang tot zijn DRP-technologie wil uitbreiden, moet Christensen er samen met Citrix voor zorgen dat alle gegevens ook goed beschermd blijven wanneer wordt opgeschaald.

“We moeten DRP veilig maken voor externe gebruikers. We kijken nu hoe we Citrix ADC [het vroegere NetScaler ADC] kunnen inzetten voor Kubernetes en hoe we DRP dan veilig kunnen opschalen.”

“Maandelijks zijn we zo’n 10 uur minder tijd kwijt aan updates”

Oncology Venture draait op Google Cloud Platform (GCP). Het bedrijf was een van de eerste gebruikers van Citrix Machine Creation Services (MCS) voor GCP.

“Vroeger moesten we alle images met de hand updaten. Dat kostte ons elke maand minstens een dag”, zegt Christensen.

“MCS bespaart ons ongeveer 10 uur per maand. Bovendien is de hele workflow beter, zodat ik sneller kan reageren op verzoeken van medewerkers. Voor het toevoegen van een nieuwe app of nieuwe functionaliteit hebben we nu maar een paar uur nodig, en één reboot. De gebruikers merken er nauwelijks wat van.”

Het gevolg is dat Christensen nu minder tijd hoeft te besteden aan desktopondersteuning of systeemonderhoud en zich volledig kan focussen op het creëren van meerwaarde voor zijn snelgroeiende bedrijf.

Autoscale bespaart door pieken en dalen af te zwakken

Oncology Venture heeft medewerkers in Denemarken en de Verenigde Staten. Het systeem wordt het zwaarst belast als tijdens de Deense middag de Amerikaanse gebruikers ook online komen. Op het moment dat de medewerkers in Denemarken naar huis gaan, zakt het gebruik in.

“We gebruiken Autoscale, dat deel uitmaakt van Citrix Apps and Desktops service, om deze pieken en dalen automatisch te beheren”, legt Christensen uit. “Resources en workloads die niet nodig zijn, worden automatisch afgesloten. Zijn beide landen online, dan worden ze weer opgestart. Met Autoscale kunnen we veel besparen op onze cloudkosten.”

Samen op weg naar toekomstige groei

Als pionier op het gebied van kankermedicijnen is Oncology Venture vastberaden op weg naar groei. Citrix helpt daarbij.

“Mensen vragen ons om steeds meer te gaan doen via Citrix, omdat ze weten dat het werkt”, zegt hij. “En dankzij Citrix kunnen we ook heel snel samenwerken met partnerbedrijven. Onze IT liep achter op andere organisaties. Met Citrix kunnen we nu sneller en gemakkelijker werken. We zijn nu meer toonaangevend en we geven onze partners betere service.”

###

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.xom/nl-nl/ of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2019 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

Onze IT liep achter op andere organisaties. Met Citrix kunnen we nu sneller en gemakkelijker werken. We zijn nu meer toonaangevend en we geven onze partners betere service.
Ulrik Christensen
Principal Infrastructure Engineer
Oncology Venture

Branche

Belangrijkste voordelen

  • Veilige bestandsdeling ter bescherming van intellectuele eigendom en patiëntgegevens
  • uur per maand bespaard bij updates
  • Autoscale maakt besparing op de cloudkosten mogelijk

Citrix product