Odfjell Drilling - Frihet og fleksibilitet

Odfjell Drilling er et internasjonalt drilling-, brønnservice- og ingeniørselskap med 3000 ansatte i mer enn 20 land. Selskapet har nesten 40 års erfaring med boreoperasjoner i Nordsjøen og i det meste av verden. Odfjell Drilling har kontrakt på rundt 30 faste og mobile plattformer i Nordsjøen og internasjonalt. Selskapet leverer også ingeniørtjenester til petroleumssektoren og har en solid posisjon i markedet for brønnservice og fortøyningstjenester.

Utfordring: Lokalt installert krevende programmer

Odfjell Drillings ingeniører jobber med mange tunge og båndbredde-krevende programmer for design, modellering og visualisering. Disse var tidligere lokalt installert på kraftige arbeidsstasjoner slik at bare kunne jobbe på sin fysiske arbeidsplass. Lokale installasjoner på mange lokasjoner gjorde it-administrasjon kronglete, kostbart og tungvint, samtidig som programmene ofte hadde utfordringer med stabilitet, tilgjengelighet og ytelse.

”Vi hadde store utfordringer med treghet og tungvint drift. Periodiske linjebrudd mellom lokasjonene var blant de viktigste årsakene til at vi ønsket å tilby våre spesialister bedre verktøy,” sier administrator for PDMS, Tormod Heldal.

Heldals tittel tilsier at han er internt ansvarlig for applikasjonen AVEVA. Dette programmet er et ufravikelig krav for alle som skal levere ingeniørtjenester med 3D-programvare innen utvikling og modifisering av boresystemer for Statoil og egne borerigger.

”Applikasjonen brukes til å visualisere alt tredimensjonalt. Alle detaljer og spekker på rigger og plattformer både til lands og vanns fremstilles og vises frem i dette programmet. Ved at hele bransjen standardiseres på løsningen konkurrerer man også på like vilkår,” sier Heldal.

Samtidig som dette gir mengder av fordeler, kommer også disse tunge og båndbreddekrevende programmene med et stort hinder: Det var tidligere tilnærmet umulig å levere de som en tjeneste fra datasenteret på en måte som forsvarte krav til kostnader og kvalitet. I tillegg hadde man en utfordring med store mengder data som skulle replikeres på mange lokasjoner i flere land.

”Det tok mye tid å synkronisere data og man risikerte at noen jobbet på utdaterte versjoner av data.”

Løsning: Virtualisering av AVEVA

Med bistand fra Firstpoint Bergen ble det iverksatt et innovasjonsløp for å knekke virtualseringskoden rundt dette programmet. Målet var å levere applikasjonen som en tjeneste til brukerne uansett tid, sted og enhet. Samtidig skulle drift forenkles og tilgjengelighet bedres.

Med bruk av analyseverktøy iverksatte Firstpoint en kartlegging for å få innsikt i hvordan løsningen skulle dimensjoneres. Dermed fikk Odfjell gode svar i forkant og et riktig beslutningsgrunnlag. Den tekniske innføringen var gjort på under en måned.

For å kunne virtualisere programvaren ble det brukt Citrix XenApp med Nvidia gridkort i serverfarmen i Bergen. Tjenesten leveres primært til ansatte i Stavanger, og snart også ansatte i UK. Senere skal de samme muligheten tilbys ansatte i Asia med en skybasert løsning.  Ved at man virtualiserer på datarommet vil alle jobbe mot samme data med god ytelse. Dette fordi kun skjermbildet overføres til klient maskinene og ikke store mengder data. Dette foregår via en komprimert videostrøm som gjør at man kan jobbe selv på mobilt bredbånd og over lange avstander.

”Med ny teknologi fra Nvidia og Citrix kan vi med virtuelle grafikkprofiler og kraftige grafikk-kort på server levere AVEVA som en tjeneste. Det vil si at løsningen ligger på en server og kun skjermbilder overføres klienten. Dermed kan våre ansatte jobbe når som helst, hvor som helst og nær sagt på alle typer enheter,” sier Heldal.

Resultat: Frihet og fleksibilitet

Fordelene er at man får enklere administrasjon med sentral drift, slipper avbrudd på grunn av trege linjer og de ansatte kan jobbe når det passer dem. Data oppdateres i sanntid og alle har tilgang til alt de behøver uansett tid og sted.

”Vi får raskere og mer effektive prosesser. Våre ansatte kan logge seg på serveren på kveldstid og gjøre endringer ved behov. Løsningen var en kjempesuksess fra første stund,” sier han.

Odfjell vil også merke besparelser i form av mindre innkjøpsbehov for kraftige arbeidsstasjoner. Dessuten slipper man mange bråkete maskiner i kontormiljøet.

”Vi kan nå sikre at brukerne får bedre evne til å levere på kundenes krav og forventninger. Vi får svært gode tilbakemeldinger, og AVEVA har også vært svært positive til dette.”

Neste skritt er å installere fremtidens AVEVA-muligheter på serveren og raskt rulle den ut som en tjeneste på noen få minutter.

”Med AVEVA Everything 3D kan vi virkelig bli mobile og få smidigere utvikling. Dette skal gi oss rikere funksjoner, mer kostnadseffektiv drift, raskere utvikling, bedre oversikt og mindre risiko for både våre kunder og oss selv.”

About Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) is a leader in virtualization, networking and cloud infrastructure to enable new ways for people to work better. Citrix solutions help IT and service providers to build, manage and secure, virtual and mobile workspaces that seamlessly deliver apps, desktops, data and services to anyone, on any device, over any network or cloud. This year Citrix is celebrating 25 years of innovation, making IT simpler and people more productive with mobile workstyles. With annual revenue in 2013 of $2.9 billion, Citrix solutions are in use at more than 330,000 organizations and by over 100 million people globally. Learn more at no.citrix.com.

©2014 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix®, Citrix XenApp®, Citrix XenMobile®, Citrix NetScaler®, Citrix NetScaler Gateway™ and Citrix Receiver™ are trademarks or registered trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one or more of its subsidiaries, and may be registered in the United States Patent and Trademark Office and in other countries. All other trademarks and registered trademarks are property of their respective owners.

Bransje

  • Olje og gass

Fordeler

  • Fleksible arbeidsformer med mobilitet
  • Mer stabile og tilgjengelige tjenester
  • Enklere administrasjon
  • AVEVA levert som en tjeneste

Citrix Produkter