Imtech Nordic

Imtech Nordic är en installations- och servicepartner med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Imtech Nordic levererar produkter och tjänster inom områden som värme och sanitet, elteknik samt ventilation. Omsättningen uppgår till omkring 7,8 miljarder, och företaget har 5 000 anställda på hundra orter.

Imtech Nordic PDF

Utmaningen: Det nya ERP-systemet skulle vara tillgängligt överallt

Imtech Nordic hade tittat på ett nytt ERP-system för att bättre fylla företagets behov. Från verksamheten fanns det också ett behov av att ERP-systemet skulle vara tillgängligt på distans.

  • Vi skulle rulla ut ERP-systemet 4PS, och i samband med det ville vi att detta skulle vara tillgängligt på distans, exempelvis om man arbetar hemifrån eller är på resande fot. Vi tittade då på ett antal olika leverantörer, och såg att Citrix-plattformen låg steget före konkurrenterna. Vi valde därför att rulla ut Citrix-plattformen och ERP-systemet parallellt, så att användarna redan från början vande sig vid att det var tillgängligt oavsett var man befinner sig, säger Ragnar Reuterstad, CIO på Imtech Nordic.

Ett mål var också att man inte skulle behöva använda sin arbetsdator, utan även hemdatorn skulle gå att koppla upp på ett snabbt och säkert sätt mot företagsnätverket och ERP-systemet.

Tidigare skedde distansarbete genom att koppla upp genom en VPN-tunnel, vilket fungerade okej – men upplevdes som krångligt och krävde också att man använde sin jobbdator, av säkerhets- och kvalitetsskäl.

Lösningen: mobila enheter med hög säkerhet

Efter ett besök hos en referenskund och en förstudie inleddes implementationen av Citrixplattformen och produkterna XenDesktop och XenApp.

  • Vi såg att Citrix har en bra plattform för att hantera tillgång till företagsinformation då man befinner sig utanför kontoret.

Med XenDesktop får de anställda tillgång till sin skrivbordsvy oavsett var man befinner sig, och oavsett vilken dator man arbetar med. XenApp fungerar som bärare av applikationerna, som körs i en virtualiserad miljö, och levereras snabbt och säkert.

Att parallellt arbeta med både ett ERP-projekt och ett Citrix-projekt innebar ett hårt tryck på IT-avdelningen, men det hela förlöpte smidigt. Till stor hjälp hade man integratören AceIQ.

Resultat: effektivare styrning av verksamheten

  • Många uppskattar att ha tillgång till hela sin arbetsplats, oavsett var man befinner sig. Det fungerade tidigare ganska okej genom en VPN-tunnel, men nu får man tillgång till mappar, mejl, skrivbord, filer – allt. Man behöver heller inte släpa hem datorn. Kort sagt kan man koppla upp just där man befinner sig. Det känns som ett modernt arbetssätt, och bland de anställda är lösningen populär, säger Ragnar Reuterstad.
  • Imtech Nordic tittar nu på utvidga sin Citrixplattform ytterligare, med HDX 3D Pro, en lösning för grafikoptimering. Dessutom pågår nu ett pilottest med XenMobile.
  • Vi har mycket personal på fält, som utgör olika typer av installationer och servicearbeten. Tanken är att de ska få tillgång till XenMobile och därigenom på ett säkert sätt kunna få tillgång till mejl och filer, rapportera tider och få arbetsorder. Planen är att rulla ut det kontor för kontor, och sedan kommer vi också titta på att låta tjänstemännen använda XenMobile.
  • Imtechs utmaningar, krav och behov blev en inspirerande uppgift för AceIQ att ta sig an och det är kul att se att vi nu är i mål. Imtech har nu en väl fungerande Citrixplattform, en av de i särklass mest effektiva plattformar vi har tagit fram. Detta blev möjligt då Imtech gav oss fria händer att skapa något riktigt bra för dem, säger Håkan Andersson, som varit ansvarig för projektet på AceIQ.

Om Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) är marknadsledande inom virtualisering, mobilitet, nätverk och molnlösningar. Citrix lösningar för det mobila kontoret ser till att vi kan arbeta säkert när som helst och var som helst, oavsett vilken typ av enhet, programvara, app eller nätverk vi använder. Citrix används av mer än 400 000 organisationer och mer än 100 miljoner användare världen över. Omsättningen 2015 var 3,28 miljarder dollar. Läs mer på www.citrix.se.

©2016 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix®, NetScaler®, XenApp®, XenDesktop® and XenMobile® are trademarks or registered trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one or more of its subsidiaries, and may be registered in the United States Patent and Trademark Office and in other countries. All other trademarks and registered trademarks are property of their respective owners.

Många uppskattar att ha tillgång till hela sin arbetsplats, oavsett var man befinner sig. Kort sagt kan man koppla upp just där man befinner sig. Det känns som ett modernt arbetssätt, och bland de anställda är lösningen popular
- Ragnar Reuterstad

CIO

Imtech Nordic

Bransch:

  • VVS och elteknik

Användarnytta:

  • Ett modernt arbetssätt med möjligheter att arbeta på distans
  • Tillgång till ERP-system överallt
  • Gå att koppla upp på ett snabbt och säkert sätt mot företagsnätverket och ERP-systemet.

Citrix produkter: