Storingsvrije virtuele desktops uit de cloud bij H&P Finance B.V.

H&P Finance B.V. is een ervaren allround financieel dienstverlener opgericht in 1996 en actief voor zowel particulieren als ondernemingen. Op het gebied van verzekeringen, hypotheken en overige financiële diensten, staat de organisatie als financieel adviseur garant voor een deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk advies in begrijpelijke taal. Persoonlijk contact met de klant is daarbij erg belangrijk. Core business van H&P Finance B.V. zijn hypotheken en verzekeringen voor de particuliere en de zakelijke markt, van MKB tot groot-zakelijk. H&P Finance B.V. fungeert daarbij steeds als adviseur en/of bemiddelaar bij de aanschaf van financiële producten. De vijf medewerkers van H&P Finance B.V. houden kantoor in Capelle aan den  IJssel.

De uitdaging: Een kosteneffectieve en efficiënte oplossing voor IT-beheer

Tot ongeveer medio 2011 werkte H&P Finance B.V. met lokale servers – waaronder een Microsoft Windows Small Business Server – en PC-werkplekken met Windows op de bureaus. “Ons probleem was tweeledig: enerzijds wilden we overstappen naar een eenvoudiger pakket voor financiële administratie en anderzijds zochten we een andere organisatie die voor ons het systeembeheer wilde uitvoeren. Toen we de CRM-software in 2007 aanschaften is tevens besloten het systeembeheer bij de ontwikkelaar te leggen,” zegt Yvette Kromhout van der Meer, hypotheekadviseur & ICT-coördinator bij H&P Finance B.V. “We hadden redelijk veel last van storingen en het oplossen daarvan had te veel nadelige gevolgen voor onze dagelijkse werkzaamheden. De apparatuur op de werkplekken en de servers was inmiddels tevens verouderd en moest vervangen worden. Het nieuwe IT-bedrijf wat we zochten, zou de apparatuur moeten vervangen, alles opnieuw moeten inrichten en vervolgens het hele beheer op zich moeten nemen.”

Implementeren van de virtuele gehoste desktop

Samen met Dari IT Services, een Silver Citrix© Solution Advisor, besloot H&P Finance B.V. om de desktops in de cloud onder te brengen. Dari biedt hiervoor een online service aan - genaamd My Easy Office – waarbij virtuele werkomgevingen tegen een vast bedrag worden aangeboden. “Aan het idee om alles in de cloud te gaan doen, hadden we eigenlijk niet eens gedacht. In plaats van servers en PC’s te vervangen, kozen we voor de cloud,” vervolgt Kromhout van der Meer. “Daarmee hoefden we geen servers te vervangen en geen nieuwe werkplekken aan te schaffen en konden we eenvoudig alles onderbrengen bij één partij.”

Na een pilot van ongeveer een week, is de organisatie in één weekend van januari 2012 overgestapt van de traditionele omgeving naar de met Citrix-oplossingen gehoste desktops in de cloud van My Easy Office. “Hoewel het spannend was, hebben we een big-bang gemaakt en de vernieuwing gecombineerd met de verhuizing. Op vrijdagochtend is de server opgehaald, diezelfde dag en in het weekend zijn we verhuisd van Rotterdam naar een nieuw pand in Capelle aan den IJssel, en op maandag werkten we met de nieuwe Citrix-omgeving en zero clients. Dari heeft in dat weekend de data overgezet, de Microsoft Exchange server gevirtualiseerd en ingericht, zero clients geplaatst en de Citrix-infrastructuur voor ons klaar gemaakt inclusief Online Pro van Online Software b.v., onze nieuwe CRM-oplossing. Tevens hebben we een nieuwe ADSL-internetverbinding in gebruik genomen.” Om lokaal te kunnen printen en scannen, leaset H&P Finance B.V. een multifunctional en twee kleinere printers van Océ/Canon.

My Easy Office biedt flexibele storingsvrije Citrix-desktops in de cloud

In de oude situatie behoorden werkplekken toe aan een medewerker, maar nu zijn de werkplekken identiek en kunnen de medewerkers van H&P Finance B.V. overal werken. De organisatie werkt met 100 procent uitwisselbare werkplekken met gepersonaliseerde applicaties per medewerker. “We zijn slechts een klein team in een relatief groot pand. Als er nu eens een collega niet is waarmee het kantoor gedeeld wordt, kunnen we net zo handig in een ander kantoorgedeelte plaatsnemen en hoeven we niet de hele dag alleen te zitten. Een collega die als gevolg van de lange reistijd twee dagen per week thuis werkt, heeft eveneens een identieke werkomgeving als in Capelle aan den IJssel. We zijn nu dus uitermate flexibel,” merkt Kromhout van der Meer op. “We weten wel dat onder water bij My Easy Office in de cloud Citrix-oplossingen gebruikt worden, maar in de praktijk zien of ervaren we dat niet. De HP zero clients tonen na inloggen direct het Windows inlogscherm, dus Citrix blijft totaal verborgen. Alleen thuis merken we dat er met Citrix wordt gewerkt, omdat we daar de Citrix Receiver moeten installeren.”

Een bijzonder compliment wat H&P Finance B.V. aan Dari en Citrix kan geven, is dat medewerkers eigenlijk geen verschil merken met de eerdere omgeving. Men kan het werk doen, printen en scannen op de lokale Océ-apparatuur doordat Citrix HDX de apparaten bekend maakt in de centrale omgeving en men kan overal de data en applicaties benaderen. “Er is natuurlijk wel één belangrijk verschil, namelijk dat we van al die vervelende storingen af zijn. De nieuwe virtuele desktop werkt fantastisch en in de cloud werken is een prettige ervaring.”

Heldere IT-kostenstructuur past bij de visie de H&P Finance B.V.

H&P Finance B.V. gelooft in korte communicatielijnen, eenvoud en helderheid en het vermijden van overhead en functionaliteit die niet nodig is. Deze ‘basic’-visie past bij de filosofie van ons bedrijf. Voor onze adviezen geloven wij in persoonlijk contact en we nemen daarom ook de tijd voor de klant. We maken liever een calculatie op een rekenmachine dan dat we bijvoorbeeld een gelikte App gebruiken op een tablet en merken dat de klant dat als prettig ervaart. We zijn ook nog een redelijk papiergebaseerd kantoor. Oude hypotheekdossiers zijn wel ingescand maar we hebben nog steeds 5.000 fysieke verzekeringspolissen,” besluit Kromhout van der Meer. “Dezelfde filosofie over eenvoud en helderheid geldt voor onze nieuwe IT-oplossingen: van CRM-pakket tot en met de werkplek. Voor een vast bedrag per maand en per werkplek, huren we nu een virtuele werkplek, bestaande uit een HP zero client en de virtuele desktop in een datacenter. Dit vaste bedrag is all-in: de zero clients, de servers en de serversoftware, de licenties voor kantoorapplicaties, back-ups, de router, enzovoort en is uiteraard tevens inclusief het totale beheer.”

Basic-werkplekken betekent niet dat er concessies gedaan zijn aan beschikbaarheid. De stabiliteit van de gehoste Citrix-omgeving is erg hoog. De service level agreement voorziet in een uptime van 99,5 procent. Een probleem als een downtime van anderhalve dag zoals dat vroeger wel eens voor kwam behoort tot het verleden. Doordat de inrichting van de centrale werkomgeving ook basic is gehouden, werkt iedereen met een locked-down werkomgeving en kan deze ook niet vervuild raken door onbewuste downloads. Dat komt nog eens de stabiliteit en productiviteit ten goede.

About Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) is the company transforming how people, businesses and IT work and collaborate in the cloud era. With market-leading cloud, collaboration, networking and virtualization technologies, Citrix powers mobile workstyles and cloud services, making complex enterprise IT simpler and more accessible for 260,000 enterprises. Citrix touches 75 percent of Internet users each day and partners with more than 10,000 companies in 100 countries. Annual revenue in 2011 was $2.21 billion. Learn more at www.citrix.com.

©2012 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix®, Citrix XenDesktop® are trademarks or registered trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one or more of its subsidiaries, and may be registered in the United States Patent and Trademark Office and in other countries. All other trademarks and registered trademarks are property of their respective owners.

 

 

Netwerkomgeving        

 • HP zero clients op de werkplek
 • Océ/Canon printers en multifunctionals in het pand
 • My Easy Office - gehoste Citrix-werkomgeving van Dari IT Services
 • ADSL-verbinding

Applicaties

 • Online Software bv Online Pro – CRM-pakket voor de financiële branche
 • Efdece van Unit 4  Hypotheek softwareprogramma
 • Microsoft Office Professional
 • Microsoft Internet Explorer

Voornaamste voordelen

 • Heldere kostenstructuur per werkplek per maand
 • Desktop in de cloud vereenvoudigt het beheer en verlaagt het aantal storingen
 • Gestandaardiseerde ‘basic’ werkplek met hoge beschikbaarheid

Citrix Product