Crisis afgewend voor Britse ziekenhuizen in nauwelijks 48 uur tijd

Gloucestershire NHS Trust beperkt de impact van de corona-lockdown door 2000 medewerkers thuis te laten werken, in nog geen 48 uur tijd, dankzij Citrix.

Bedrijfscontinuïteit mogelijk maken tijdens een crisis zoals de coronapandemie is essentieel, zeker in de zorg. Gloucestershire Hospitals NHS Foundation Trust heeft twee ziekenhuizen (Cheltenham General en Gloucestershire Royal), evenals de Stroud Maternity Unit, waar de bevolking van Gloucestershire terechtkan.

Tegen de achtergrond van een eerder mislukte IT-implementatie koos de nieuwe CDIO (Mark Hutchinson) samen met een nieuw opgericht Digital Transformation Team voor Citrix Virtual Apps and Desktops om ‘anywhere, any device access’ mogelijk te maken tot het EPD-systeem (Allscripts Sunrise, voor elektronische patiëntendossiers).

Samen met Citrix Gold Solution Advisor LIMA, ging het nieuwe team aan de slag om de nieuwe infrastructuur vorm te geven.

“In digitaal opzicht deden we het helemaal niet goed voor een Brits ziekenhuis van ons formaat”, zegt Executive Chief Digital Information Officer (CDIO) Mark Hutchinson. “Alles ging op papier. Soms waren dossiers dagenlang kwijt.”

Mark Howie van LIMA bevestigt: “We zijn aan een project begonnen om onze IT-services te centraliseren met Citrix en een altijd beschikbare, krachtige dienstverlening te hebben. Het doel was om de EPD-applicatie ter beschikking te stellen op elk endpoint-device. Dat endpoint kon een laptop zijn van de verpleging, een pc van een afdeling, een desktop van een systeembeheerder of een arts die van huis uit wilde werken. Een andere belangrijke eis was snelle en kosteneffectieve schaalbaarheid, project per project.”

Dat laatste bleek een verstandige zet. Enkele maanden na het uitrollen van de Citrix oplossing werd het ziekenhuis (en het hele land) getroffen door de lockdown vanwege corona.

“Het eerste probleem was dat we allerlei afdelingen moesten verhuizen”, legt Hutchinson uit. “We konden geen mensen meer ontvangen op onze hoofdlocatie en we moesten zoveel mogelijk zaken op afstand kunnen aanbieden. Verder moest iedereen die niet in de frontlinie stond, in de mate van het mogelijke wegblijven. Iedereen die thuis kon werken, moest dat. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.”

Andere ziekenhuizen probeerden zo snel mogelijk laptops te kopen voor iedereen die op afstand moest werken. Wij kozen een andere weg. “Wij wilden geen honderden dure laptops moeten kopen, die we dan ook nog zouden moeten configureren, bezorgen aan de juiste mensen en dan ook weer terugnemen”, zegt Hutchinson. “De computers die mensen thuis hebben staan, zijn moeilijk te beveiligen en te beheren, dat wisten we ook. Maar dat is wel essentieel voor mensen die met vertrouwelijke patiëntgegevens werken.”

Het team koos ervoor om met Citrix het bestaande langetermijnplan – een volwaardige virtuele desktop met alle medische apps voor alle gebruikers – drastisch te versnellen.

“We zeiden tegen het ziekenhuispersoneel, als je thuis een device hebt, regelen wij de VDI en krijg je heel simpel toegang tot al onze systemen”, herinnert Hutchinson zich.

 

“Citrix is een game-changer voor ons medisch personeel.”

Het IT-team van het ziekenhuis heeft er snel voor gezorgd dat alle benodigde apps beschikbaar waren op Citrix.

“Citrix heeft ons de mogelijkheid gegeven om binnen de eerste 48 uur, met een druk op de knop, 2000 man thuis te laten werken”, zegt Hutchinson. “Voor organisaties, en zeker voor ziekenhuizen, is dat een fantastisch gegeven.”

De volledige ondersteuning en administratie van het ziekenhuis gebeuren nu thuis vanaf een virtuele desktop die veilig wordt aangeboden op allerlei eigen devices van medewerkers. De voordelen zijn er niet alleen voor administratief personeel.

“We hebben ook artsen die in zelfisolatie gaan en thuis, online, toegang hebben tot het medisch dossier van hun patiënten. Zo kunnen ze, virtueel, hun ronde over de afdeling doen en testresultaten raadplegen. Er waren artsen bij voor wie dit compleet nieuw was. Een echte game-changer.”

In de hele groep werd enthousiast gereageerd: “het systeem werkt schitterend” of “dit is een heel andere IT dan ik de afgelopen 16 jaar in ons ziekenhuis heb meegemaakt.”

Betere zorg voor de patiënt en betere resultaten voor nu en later

Er is nog een belangrijk pluspunt.

“De cultuuromslag is enorm”, zegt Hutchinson. “Citrix heeft het vertrouwen van artsen in IT vergroot.” Er zijn nieuwe manieren van werken gecreëerd. De ziekenhuizen passen nu virtuele overdracht tussen afdelingen toe en gebruiken geavanceerde grafische technologie (NVIDIA GRID) die het voor radiologen mogelijk maakt om hun scans in hoge resolutie te bekijken, op afstand.

CEO Deborah Lee zegt: “We zijn erin geslaagd om een Citrix VDI-project van anders negen maanden uit te voeren in nauwelijks enkele dagen tijd, en onze teams razendsnel op afstand te laten werken.”

In een later stadium wil deze ziekenhuisgroep de spoedeisende hulp gaan uitrusten met desktops die met een ID-kaart worden geactiveerd en ‘tap-and-go’ en ‘follow-me’ ondersteunen.

“Dankzij Citrix zijn we erin geslaagd om snel maatregelen te treffen bij het uitbreken van het coronavirus en is de zorg voor onze patiënten nooit in gevaar gekomen”, besluit Hutchinson. “Wij durven gerust te stellen dat Citrix het verschil heeft gemaakt.”

Dankzij Citrix zijn we erin geslaagd om snel maatregelen te treffen bij het uitbreken van het coronavirus en is de zorg voor onze patiënten nooit in gevaar gekomen. Wij durven gerust te stellen dat Citrix het verschil heeft gemaakt.
Mark Hutchinson
Executive Chief Digital Information Officer (CDIO)
Gloucestershire NHS Hospitals Trust

Branche

Oplossing + Voordelen

  • Citrix Virtual Apps and Desktops laat meer dan 2000 medewerkers – van artsen tot administratieve medewerkers – veilig en efficiënt thuis aan de slag gaan op eigen devices, in een zeer kort tijdsbestek.

Citrix producten