EnerjiSA maakt veilig telewerken mogelijk voor 1000 gebruikers

Turks energiebedrijf kiest voor digitale transformatie met Citrix Virtual Apps and Desktops voor dynamische werkplekken waarin mensen optimaal met elkaar kunnen samenwerken

EnerjiSA is de grootste energieleverancier van Turkije. Het bedrijf heeft 9,6 miljoen klanten in 14 provincies en verzorgt distributieservices voor meer dan 21 miljoen gebruikers.

Net als veel andere energieleveranciers wereldwijd verkent EnerjiSA nieuwe, duurzame productiemethoden. Het bedrijf wil innoveren, maar moet tegelijk grip zien te krijgen op de bedrijfskosten. De concurrentie is groot, dus EnerjiSA moet goede contacten met klanten onderhouden. Ze gebruiken hiervoor callcenters, online-kanalen en social media.

Digitale transformatie is cruciaal voor het verdere succes. EnerjiSA wil een werkomgeving creëren die consistent, responsief en efficiënt is. Het bedrijf wil medewerkers zo flexibel mogelijk laten werken en de samenwerking optimaliseren. Maar, omdat het hier gaat om een essentieel onderdeel van de nationale infrastructuur, moet de datasecurity absoluut gewaarborgd blijven.

“Security is ons belangrijkste aandachtspunt”, zegt Murat Yesilkaya, IT Systems Manager van EnerjiSA. “Wij hebben gegevens van miljoenen burgers in handen. De bescherming hiervan is het allerbelangrijkste.”

EnerjiSA wilde naadloze toegang tot bedrijfsapplicaties mogelijk maken voor duizend gebruikers en externe partners, van engineers tot directie en van analisten tot administratief personeel. “We wilden het bedrijf in de eerste plaats dynamischer en flexibeler maken, maar die toegang op afstand moet natuurlijk wel veilig zijn”, zegt Yesilkaya.

Applicatietoegang met maximale security

EnerjiSA evalueerde een aantal verschillende aanbieders, maar volgens Yesilkaya werd er daarvan maar een goedgekeurd: “Security is het allerbelangrijkste. VPN-toegang tot onze interne netwerken konden we niet goedkeuren; alleen Citrix kreeg groen licht.”

Citrix heeft een complete oplossing voor virtuele apps en desktops, voor de specifieke behoeften van EnerjiSA. Citrix Virtual Apps and Desktops biedt gebruikers de vrijheid om te werken vanaf elke locatie en verlaagt de IT-kosten. De oplossing is flexibel genoeg om zakelijke Windows-, Linux- en webapplicaties of volwaardige virtuele desktops aan te bieden vanuit elke cloudomgeving: public, on-premise of hybride.

Voor Yesilkaya resulteert dit in een moderne digitale workspace. Het is tegelijk een platform dat de strategie van deze organisatie kan ondersteunen op langere termijn. De oplossing van Citrix biedt meer dan security. Centraal desktopbeheer maakt voor EnerjiSA een meer geëvolueerde aanpak mogelijk met meer focus op een optimale gebruikerservaring. Dit verbetert de adoptie door de gebruikers, beperkt het aantal consoles dat moet worden beheerd en maakt het mogelijk om BYOD in te voeren zodat gebruikers hun apps en data kunnen benaderen vanaf eigen devices.

Eenvoudige uitrol van applicaties en desktops

De oplossing werd ontworpen en geïmplementeerd in samenwerking met VAS Information Technology, een lokale Citrix partner. Naast Citrix Virtual Apps and Desktops omvat de oplossing Citrix App Layering en Citrix ADC.

Citrix App Layering werkt met één virtual appliance voor het beheer van de diverse lagen, en draagt deze vervolgens over aan andere platforms die de images en applicaties distribueren. Citrix ADC is een application delivery en load balancing solution die instaat voor een uitstekende gebruikerservaring voor web-, traditionele en cloud-native applicaties, ongeacht waar deze worden aangeboden.

“Citrix App Layering is enorm handig”, zegt Yesilkaya. “Hiermee is het uitrollen van nieuwe images en beheren van standaarden heel eenvoudig. Gemakkelijk, flexibel… wij vinden het een geweldig systeem.”

Veilige, regelconforme samenwerking met derden

EnerjiSA moet vaak samenwerken met externe partijen. Tegelijk moet worden voldaan aan strikte wet- en regelgeving en allerlei normen rond het delen van gegevens. Met Citrix Virtual Apps and Desktops kunnen partners de voor hun taken benodigde apps en desktopomgevingen benaderen op afstand, terwijl EnerjiSA alle controle behoudt over alles wat die partners gebruiken. In het kader van compliance is het zelfs mogelijk om schermen vast te leggen.

“Met Citrix bied ik precies aan wat ze nodig hebben. Het is eenvoudig te beheren en te beveiligen. De oplossing is voor elke penetratietest geslaagd”, legt Yesilkaya uit.

Innovatie en digitale transformatie

Het project ondersteunt de bredere digitale transformatie van het bedrijf. EnerjiSA staat bekend als pionier die graag innoveert. Het bedrijf kwam als eerste in Turkije met een ‘microgrid’, het meest innovatieve project van de afgelopen tien jaar in Europa, en is nu het eerste bedrijf in de distributiesector dat onbemande drones gaat gebruiken.

“Wij investeren in R&D en innovatie om de efficiëntie en duurzaamheid van de elektriciteitsdistributie te verbeteren”, zegt Yesilkaya. “Citrix maakt dat wij sneller, veiliger en consistenter kunnen innoveren.”

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2019 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

Wij investeren in R&D en innovatie om de efficiëntie en duurzaamheid van de elektriciteitsdistributie te verbeteren. Citrix maakt dat wij sneller, veiliger en consistenter kunnen innoveren.
Murat Yesilkaya
IT Systems Manager
EnerjiSA

Branche

  • Energie/nutsbedrijven

Belangrijkste voordelen

  • Secure remote access voor medewerkers en verlaging van de IT-kosten
  • Voldoen aan strikte regelgeving en normen wat het delen van gegevens betreft
  • Ondersteuning van digitale transformatie en snellere uitrol van innovaties
  • Hoogwaardige gebruikerservaring voor web-, traditionele en cloud-native applicaties

Citrix producten