Teleoperaattori luottaa NetScaleriin

Vuonna 2000 perustettu teleoperaattori DNA yhdistyi vuonna 2007 kuuden muun telealan yrityksen kanssa. Tänään DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-palvelujen jakelija. DNA toimittaa Suomessa miltei 4 miljoonalle asiakkaalle laajan valikoiman korkealaatuisia ääni-, data- ja televisiopalveluita. DNA:n tarjonta on laaja: yli 170 kaapelikanavaa ja Suomen suurin määrä HD-kanavia. Yli 70 myyntipistettä omistava DNA Kauppa on Suomen suurin matkapuhelimien vähittäismyyntiketju.

Haaste: Vanhenevan järjestelmän korvaaminen ja kasvuun valmistautuminen

DNA:n tavoitteena on jatkaa järjestelmällistä ja vankkaa kasvua sekä kuluttaja- että yritysmarkkinoilla. DNA:n verkon toimivuudella on erittäin tärkeä rooli palveluiden laajentamissa ja tilaajamäärien kasvattamisessa. Kun DNA huomasi, että sen täytyy päivittää vauhdikkaasti ikääntyvä verkon kuormantasausjärjestelmänsä, yhtiö näki tilaisuuden parantaa skaalautuvuutta ja joustavuutta.

Ratkaisu: Laajan palveluvalikoiman toimittaminen asiakkaille ja työntekijöille

Liiketoiminta- ja verkkotavoitteet saavuttaakseen DNA korvasi aiemman kuormantasausjärjestelmänsä Citrix NetScaler SDX:llä, jonka avulla yhtiö toteutti taloudellisen, joustavan ja helposti hallittavan ratkaisun.

Uuden NetScaler-järjestelmän ominaisuuksia:

  • NetScaler SDX -laitteistot ovat hajautettu maantieteellisesti kahteen datakeskukseen
  • NetScaler SDX -laitteistojen välinen korkea käytettävyys on rakennettu L3-tasolla MLPS-runkoverkossa (Multiprotocol Label Switching)
  • Palvelut julkaistaan aktiivisilta Netscaler-instansseilta dynaamisella BGP-reitityksellä (Border Gateway Protocol)
  • Netscalerilla julkaistut palvelut voivat sijaita missä tahansa DNA:n datakeskuksessa

Uusi Netscaler SDX -ratkaisu optimoi liikenteen sekä sisäisiin että ulkoisiin palveluihin, palvellen sekä DNA:n asiakkaita että työntekijöitä.

“Citrix NetScaler on taloudellinen ja joustava tapa tarjota esimerkiksi laajakaista- ja tv-palveluita. Koska voimme käyttää verkon L3-tasoa ja dynaamista reititystä, pystymme Citrix NetScalerin avulla varmistamaan, että palvelumme ovat asiakkaidemme ja työntekijöidemme saavutettavissa” sanoo DNA:n verkkosuunnittelija Jari Hietanen.

Avainhyöty

Palveluiden luotettavuuden parantaminen miljoonille asiakkaille

NetScalerin avulla DNA on kyennyt rakentamaan kahteen datakeskukseensa äärimmäisen korkean käytettävyyden verkon. Loppukäyttäjille on erittäin tärkeää, että palvelut ovat saatavissa vikasietoisesti poikkeuksellisissakin tilanteissa.

“Uusi vikasietoinen ja joustava järjestelmämme yhdessä Citrix NetScalerin kanssa auttaa meitä varmistamaan, että kaikki palvelumme ovat aina asiakkaiden käytettävissä”, sanoo Hietanen.

L3-tason reititys tarjoaa parempaa turvaa, kontrollia ja skaalautuvuutta kuin L2-kytkentä, jota DNA käytti aiemmassa kuormantasausratkaisussaan.

Tukee asiakasmäärän kasvua ja palveluvalikoiman laajentamista

Uusi NetScaleriin perustuva verkkotopologia mahdollistaa hallitun DNA:n palveluiden ja asiakasmäärien kasvun.

“Suomi on suuri maa, ja asiakkaamme ovat laajalla alueella. Citrix NetScalerin avulla voimme jatkaa uusien palveluiden tarjoamista ja laajentaa asiakaskantaamme erittäin kustannustehokkaasti”, sanoo Hietanen.

Jaetut ympäristöt ja dataliikenteen eristäminen

Käyttämällä NetScaleria DNA parantaa kykyään optimoida palveluiden jakelua erilaisten loppukäyttäjien ja asiakkaiden tarpeita vastaavaksi moniasiakasympäristössä. NetScaler mahdollistaa, että DNA voi tarjota asiakkailleen täysin itsenäisiä instansseja toisistaan poikkeavin asetuksin sekä eristää asiakasverkot toisistaan.

Katse Tulevaisuuteen

Hietasen mukaan uusi verkkoinfrastruktuuri tuo paljon mahdollisuuksia. Hän uskoo sen auttavan teleoperaattoria kohtaamaan Suomen maantieteelliset haasteet ja parantamaan asiakaspalvelua. DNA pääsee hyödyntämään NetScalerin kehittyneitä virtualisointiominaisuuksia, joiden avulla se voi rakentaa jopa 40 itsenäisesti hallitun NetScaler-instanssin kokonaisuuden.

“Kun suunnittelemme kaiken huolella, Citrix NetScaler tukee kasvuamme vielä monta vuotta eteenpäin”, sanoo Hietanen.

Citrix

Virtualisointi-, mobiilinhallinta-, tietoverkko- ja SaaS-teknologiaa kehittävä Citrix (Nasdaq:CTXS) johtaa fyysisen työtilan murrosta ja tekee työelämästä entistä joustavampaa. Citrixin ratkaisut auttavat yrityksiä rakentamaan ja hallinnoimaan mobiililaitteilla käytettäviä työympäristöjä turvallisesti. Citrixin ratkaisujen ansiosta sovellukset, työpöydät ja tiedot ovat aina työntekijöiden ulottuvilla, käytettävästä laitteesta, verkosta ja pilvipalvelusta riippumatta. Citrixin liikevaihto vuonna 2014 oli 3,14 miljardia dollaria. Citrixin ratkaisuja käytetään yli 330 000 yrityksessä, ja niillä on globaalisti yli 100 miljoonaa käyttäjää. Lisätietoja osoitteessa fi.citrix.com.

Toimiala

  • Tietoliikennepal-velut

Keskeiset Hyödyt

  • Parantaa palveluiden luotettavuutta miljoonille asiakkaille
  • Kustannustehokas skaalautuvuus tukee asiakasmäärän kasvua ja palveluvalikoiman laajentamista
  • Mahdollistaa eristetyn moniasiakasym-päristön

Asennetut Sovellukset