De grenzen van virtual engineering verleggen met CEVT

Engineers en ontwerpers werken met zware 3D CAD-applicaties en voeren berekeningen uit vanaf elke locatie, met Citrix Cloud

Mensen zijn op hun creatiefst wanneer ze controle hebben over hun werkomgeving. Maar vaak zijn engineers en ontwerpers, vanwege de veeleisende applicaties die ze gebruiken, gebonden aan grote, dure workstations. Veel mogelijkheden om hun werk anders aan te pakken hebben ze niet. En toen het coronavirus uitbrak en ze niet meer naar kantoor mochten, kon er helemaal niet meer gewerkt worden.

CEVT (China Euro Vehicle Technology, onderdeel van de Zheijang Geely Holding Group met bekende automerken zoals Volvo Cars en Lotus) is een innovatiecentrum in het hart van de Zweedse auto-industrie. CEVT houdt zich bezig met hybride technologie, elektrificatie, zelfrijdende auto’s en andere revolutionaire technische projecten. Softwareontwikkeling speelt daarbij een belangrijke rol. Hun doel omschrijven ze als ‘het verleggen van de grenzen van virtual engineering’.
“Wij willen onze medewerkers de juiste IT-tools bieden om hun werk goed te doen”, legt IT-manager en Citrix Product Owner van CEVT, Mattias Brandt, uit. “We willen dat ze hun eigen werk-privébalans kunnen bepalen, dat ze kunnen werken waar en wanneer ze willen, op elk device.”

Brandt heeft samen met Platinum Citrix Solution Advisor WiseArc Advisors een oplossing ontwikkeld om hun ontwerpapplicaties aan te bieden op elk device en op elke locatie, zodat mensen niet meer gebonden zijn aan hun workstation. Ze hebben gekozen voor Citrix Virtual Apps and Desktops en Citrix Cloud.

“We hebben alle gebruikers gecentraliseerd in één Citrix platform en kunnen nu apps aanbieden aan elk gebruikersdevice: Mac, Linux, Windows of Android”, legt Brandt uit. “Citrix HDX 3D Pro maakt het mogelijk om de zwaarste 3D CAD-applicaties aan te bieden aan onze engineers en ontwerpers. Omdat alle rekenkracht zich in het backend bevindt in plaats van op de afzonderlijke workstations, kunnen de engineers gewoon doorwerken terwijl op de achtergrond allerlei zware berekeningen worden uitgevoerd. Het betekent ook dat ze ‘s avonds iets door kunnen sturen voor verdere afhandeling en ’s ochtends meteen verder kunnen met het resultaat daarvan. We gebruiken deze omgeving 24/7.”
Het nieuwe platform werd snel geaccepteerd door medewerkers in alle functies.

“Mijn manager is de Vice President EUS Security Operations, Patrik Fredlund, en hij is een van onze grootste ambassadeurs”, zegt Brandt. “Hij doet alles op zijn smartphone. Dat device is voor hem een volwaardig endpoint, met Citrix Workspace."

Virtual engineering wordt virtual reality

“Kiezen voor Citrix was een gemakkelijke beslissing”, gaat Brandt verder. “HDX 3D Pro deed vanaf dag 1 wat het moest doen.”

Binnen een jaar waren er bij CEVT 1300 engineers en ontwerpers aan de slag met de oplossing van Citrix.

Maar voor Brandt en zijn collega’s hield het niet op bij de traditionele 3D CAD-applicaties. CEVT gebruikt Unreal Engine om tekeningen sneller te renderen en om vroeger in het ontwerpproces knopen door te hakken. Brandt legt uit: “Medewerkers zitten in de trein en kunnen Unreal Engine openen via Citrix op hun telefoon om een rendertaak te starten. Op het moment dat ze dan op kantoor aankomen, is die taak klaar.

Ontwerpers stappen van kleimodellen over op virtual reality. Brandt en zijn team zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om het werken te verbeteren voor de medewerkers van CEVT.

"In het innovatiecentrum hadden we een grote, lege, witte kamer met een groot workstation in de hoek en één virtual reality headset. Met dat workstation ingeschakeld werd het al snel te lawaaierig en te warm in die ruimte. Niet ideaal om een nieuw VR-ontwerp te bestuderen”, aldus Brandt.

“We hebben de hardware vervangen door een IGEL thin client, de headset aangesloten en de VR gestreamd via Citrix. De hardware was kleiner, voordeliger, stiller en koeler”, vervolgt hij. “En, misschien wel het belangrijkste, de hardware is mobiel. Deze thin client kun je overal mee naartoe nemen.”

Versterking van bedrijfscontinuïteit binnen enkele minuten

De medewerkers van CEVT hoeven geen zware laptops meer heen en weer te nemen naar het werk. Wanneer de situatie verandert, bijvoorbeeld door corona, kunnen ze toch aan de slag blijven. Toen een van de collega’s ernstig ziek werd, vond hij dankzij Citrix toch een manier om binnen bepaalde grenzen zijn werk te blijven doen, tot zijn grote voldoening.

Toen 700 medewerkers in een ander land (en in een ander onderdeel van de Geely-groep) niet meer konden werken door corona, werd eerst gekeken of een krachtige laptop kon worden opgestuurd naar iedereen. Maar dat bleek een dure, tijdrovende en verre van perfecte oplossing. Brandt stelde Citrix voor.
“Ik heb Citrix Provisioning Services gebruikt om de kritische applicaties snel toegankelijk te maken voor de getroffen medewerkers. In nauwelijks vier minuten tijd waren we daarmee klaar, zonder downtime voor de engineers in kwestie”, legt hij uit. De medewerkers in dat land kunnen nu op hun pc of ander device thuis aan het werk, zonder enig risico wat security betreft en zonder dat de performance van hun zware 3D CAD-applicaties afneemt.

“Met Citrix kijken we alweer naar nieuwe mogelijkheden.”

In de veeleisende omgeving van het Zweedse innovatiecentrum van CEVT is Brandt continu op zoek naar nieuwe manieren om de ervaren engineers en ontwerpers verder te ondersteunen met Citrix.

“Natuurlijk is security heel belangrijk voor ons. Wij moeten de intellectuele eigendom van CEVT beschermen. Met Citrix kost ons dat geen enkele moeite. Data bevindt zich veilig in onze datacenters en er wordt niets opgeslagen op het endpoint zelf”, zegt hij.

“Het grootste voordeel van Citrix is echter de flexibiliteit die we daarmee krijgen. Wij kunnen gebruikers alles bieden wat ze nodig hebben om creatief te zijn. Wij verleggen grenzen. Met Citrix is het leuk om verder te kijken dan de bestaande mogelijkheden.”

About Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) is powering a better way to work with unified workspace, networking, and analytics solutions that help organizations unlock innovation, engage customers, and boost productivity, without sacrificing security. With Citrix, users get a seamless work experience and IT has a unified platform to secure, manage, and monitor diverse technologies in complex cloud environments. Citrix solutions are in use by more than 400,000 organizations including 99 percent of the Fortune 100 and 98 percent of the Fortune 500.

Copyright © 2020 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

Het grootste voordeel van Citrix is de flexibiliteit die we krijgen. Wij kunnen gebruikers alles bieden wat ze nodig hebben om creatief te zijn. Wij verleggen grenzen. Met Citrix is het leuk om verder te kijken dan de bestaande mogelijkheden.
Mattias Brandt
Citrix Product Owner
CEVT

Branche

Belangrijkste voordelen

  • Citrix Cloud ondersteunt de hybride cloudomgeving van CEVT en biedt een veilige, altijd up-to-date platform voor app delivery.
  • Citrix Virtual Apps and Desktops biedt zware grafische reken- en 3D-apps aan op elk device, voor 1300 ontwerpers en engineers.

Citrix producten en services