Groeiend Abu Dhabi maakt gemeentemedewerkers mobiel

Abu Dhabi boomt. Deze stad en tevens het grootste en rijkste emiraat van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen, is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld in omvang. Voor de komende vijf jaar wordt opnieuw een verdubbeling verwacht.

De groei wordt aangestuurd door de gemeente Abu Dhabi. Deze lokale overheid waakt over de woningbouw en projectontwikkeling, landbouw, wegen enzovoort. De systemen van de gemeente zijn geïntegreerd met diverse lokale en federale overheidsinstanties.

“De snelheid van werken is ingrijpend veranderd”, zegt Ahmed Abdulsamad Al Hammadi, IT-manager bij gemeente Abu Dhabi. “Onze medewerkers mogen niet gebonden zijn aan een bureau. We moeten de vrijheid hebben om te werken vanaf elke locatie in de stad, waar dat maar nodig is.”

Citrix Virtual Apps and Desktops heeft het mogelijk gemaakt om applicaties en desktops op een veilige manier aan te bieden aan gebruikers en devices, via elk netwerk. De productiviteit van de medewerkers is verbeterd en er is maximale controle over de gegevens die al dan niet mogen worden gedeeld en benaderd. De hele aanpak heeft een veel flexibelere manier van werken mogelijk gemaakt. De oplossing is een belangrijk onderdeel van het ‘smart city’-project van Abu Dhabi.

Om de diverse use cases te bestuderen en onderzoek te doen naar de haalbaarheid werd een pilotfase gestart. Het hele zogeheten Zayed Smart City-project neemt vijf jaar in beslag. Het project bestrijkt de hele stad en moet een digitale transformatie mogelijk maken van de milieugerelateerde, maatschappelijke en financiële aspecten van Abu Dhabi. Op deze manier moet het leven van de inwoners en bezoekers van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten verder worden verbeterd.

“Wij zijn een van de invloedrijkste overheidsafdelingen van de Verenigde Arabische Emiraten. Andere instanties houden goed in de gaten wat wij doen. Wij hebben fors geïnvesteerd in onze IT-infrastructuur om een platform te hebben dat kan groeien en dat groei kan ondersteunen”, legt Ahmed Abdulsamad Al Hammadi uit.

Totale mobility in de hele stad

De meest directe impact van de Citrix oplossing wordt gevoeld door de ruim vierhonderd inspecteurs van de stad. Alle inspecteurs hebben een tablet gekregen waarop ze overal in de stad toegang hebben tot hun applicaties. Zo hebben ze snel inzage in bouwvergunningen, gegevens over de veiligheid en gezondheid, of overtredingen, en kunnen ze rechtstreeks gegevens invoeren in de systemen van de stad.

“We hebben een groot aantal applicaties, allemaal Windows. Het is ondoenbaar om al deze applicaties fysiek op de devices te zetten”, zegt Azmi Afifi, IT-projectmanager bij gemeente Abu Dhabi. “Met Citrix regelen we dit centraal. Als IT-team zijn we productiever en onze gebruikers zijn productiever.”

Medewerkers kunnen ook gemakkelijker van kantoor wisselen. Citrix Virtual Desktops maakt het mogelijk om in verschillende kantoren in te loggen op een flexplek. Voor mobiele medewerkers staan nieuwe gedeelde printers en scanners klaar.

Besparing op hardware en reistijd

Ook de besparing op de kosten is fors. Door standaard dezelfde tablets te gebruiken en over te schakelen op thin clients hoeft hardware nog maar om de vijf jaar vernieuwd te worden, in plaats van om de drie jaar, geeft Afifi aan: “We hebben dezelfde features en functionaliteit, maar op goedkopere hardware.”

Medewerkers die aan de slag kunnen waar ze maar willen, hoeven minder te reizen. Als mensen niet naar kantoor terug hoeven te keren om verslagen te typen, houden ze meer tijd over voor hun inspecties. Ook hogere leidinggevenden hebben thuis toegang tot applicaties. Vroeger kon dat alleen op kantoor.

“Op alle niveaus hebben medewerkers toegang tot de applicaties die ze nodig hebben, op elk gewenst moment”, zegt Afifi.

Robuustere disaster recovery

De data van de gemeente is veiliger. Raakt iemand zijn tablet kwijt, dan kan dat device centraal worden vergrendeld. Virtualisatie van de applicatieomgeving maakt terugrollen eenvoudiger en disaster recovery robuuster, zegt Afifi.

“Het project werd in minder dan een jaar tijd uitgevoerd. We zijn nu beter beveiligd, effectiever en mobieler. We hebben laten zien dat je niet aan een fysieke desktop vast hoeft te zitten om productief te zijn.”

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloud-omgevingen kan opzetten en beheren. Citrix-oplossingen worden gebruikt in meer dan 400.000 organisaties, waaronder 99 procent van de Fortune 100 en 98 procent van de Fortune 500. Meer informatie vindt u op https://www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Copyright © 2019 Citrix Systems, Inc. All rights reserved. Citrix, XenApp and XenDesktop are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. and other countries. Other product and company names mentioned herein may be trademarks of their respective companies.

We zijn nu veiliger, mobieler en effectiever. We hebben laten zien dat je niet aan een fysieke desktop vast hoeft te zitten om productief te zijn.
Azmi Afifi
IT-projectmanager
Gemeente Abu Dhabi

Branche

  • Publieke sector

Oplossing

  • Verbetering van IT-efficiëntie, veiligheid van gegevens en productiviteit van medewerkers door mobiel werken mogelijk te maken met Citrix Virtual Apps and Desktops.

Citrix producten